Nieuws

Vul het spreekwoord aan: “Eén zwaluw….”

<p>Foto Marc Mercelis</p>

We hoorden het vorige week in een radioquiz. Wanhopig probeerden de kandidaten er een vervolg aan te breien: “Eén zwaluw beter in de hand dan tien in de lucht.” Of “Eén zwaluw in de hand is beter dan in de lucht tien zwaluwen.”

Vijf, zes bellers raakten hopeloos verstrikt in combinaties van die zin.

Als doorgewinterde volleybalfreaks weten wij wel beter. “Eén zwaluw maakt de lente niet”, zo luidt het spreekwoord echt.

Dat zal Knack Roeselare nu ook wel denken na deze LOTTO Champions play-off. Met liefst zeven punten voorsprong (en vier zeges meer dan de concurrentie) torende de regerende landskampioen een eind boven de concurrentie uit in de reguliere competitie.

Het bleek een zwaluw, maar het was nog geen lente.

Dat is het nu wel, en na een heftige strijd in Menen greep GREENYARD Maaseik op zijn beurt die zwaluw vast in de vorm van de leidersplaats na de LOTTO Champions play-off.

Rasecht Maaseiks talent op komst: Tijmen BUS

<p>Foto @ CEV</p>

Het goede nieuws blijft maar aangerold komen bij GREENYARD Maaseik. Naast de positieve resultaten in de LOTTO Champions play-off dient de ene nieuwkomer na de andere zich aan.

We zijn uiterst verheugd te kunnen melden dat Tijmen BUS volgend seizoen deel zal uitmaken van onze A-ploeg. Tijmen is 17 jaar jong (°16 december 2006), 2m01 groot en een rasechte Maaseikenaar, meer bepaald uit Wurfeld.

“Ik ben met volleybal begonnen op mijn vijfde”, zo stelt hij zichzelf voor. “Bij Maaseik natuurlijk. Ik kom uit een volleybalgezin: mijn vader Marcel speelde onder meer bij TIS Genk en Munsterbilzen, mijn moeder Ruth Doumen heeft o.a. ook lang competitie gespeeld bij NOLIKO Maaseik.”

“Uit mijn jeugdjaren herinner ik me trainers als Jan Telen, Veerle Jacobs, Toon Janssen, Stefan Versteegen en -heel kort- Tim Rutten. Ik heb in de jeugd ook de Beker van Limburg gewonnen.”

Tijmen liep school op Mosa-RT en volgde hier 2 jaar de Topvolley Academy. Hij is nu de eerste leerling die een overeenkomst tekent bij een professionele volleybalclub, namelijk VC GREENYARD Maaseik.

Over de grenzen heen, R.I.P. Frans Verhaeghe

Met droefheid nemen we afscheid van een ware pijler onder de vrijwilligers van Knack Roeselare.

Frans Verhaeghe stond bekend als een warme persoonlijkheid, geliefd door iedereen die ook maar iets te maken had met het Belgische volleybal. Altijd bereid om te helpen, waar en wanneer dan ook, zal zijn vriendelijkheid altijd in onze herinneringen voortleven.

Frans, moge je rust vinden, en enorm bedankt voor alles wat je hebt betekend!

Oprechte deelneming vanwege het bestuur, speler, vrijwilligers en sympathisanten van VC GREENYARD Maaseik.

Een Steengoed voorjaar

Wie dit weekend op de regionale TV het verslag bekeek van ons topduel tegen Knack Roeselare, zag daar onder meer een glunderende coach Fulvio Bertini aan het woord.

Meestal luister je naar wat hij zegt, maar dit keer moest je vooral kijken naar wat er links van hem op het reclamebord stond: STEENGOED! Beter kon de clasico niet worden samengevat. GREENYARD Maaseik is de laatste maanden Steengoed bezig. Wat een verschil met de eerste seizoenshelft, voor de jaarwisseling. Met enig leedvermaak werden er optelsommetjes gemaakt: zes nederlagen in de competitie, eentje voor de beker, vier in de Champions League en twee in de CEV-cup. De concurrentie telde handenwrijvend tot dertien. Zoveel nederlagen, dat moest wel tot crisis leiden…

De kansen zijn gekeerd, het afscheid van Martin Perin verteerd. We haalden Currie “in a hurry” en Fran toont wat hij kan, nu Hanzic met een blessure kampt.

Gevolg: we staan er riant voor om over een dag of tien met thuisvoordeel te beginnen aan de titelfinales tegen onze eeuwige rivaal uit het westen van het land. Eén puntje moeten we zaterdag nog gaan halen in diezelfde regio, in de hel van Menen.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments