Maaseik, 5 maart ’12 - seizoen 2011-2012, Nr 73

Foto HBVL: Nathan Wounembaina voorbij het blok van Soleco Herk-de-Stad

Op speeldag 4 van de play-offs won NOLIKO Maaseik het Limburgs derby bij Soleco Herk-de-Stad met 0-3 (23-25, 23-25 en 18-25). De Demerjongens hielden twee sets gelijke tred met de leider, maar op het einde kwamen ze telkens dat streepje te kort om de set te kunnen pakken. Soleco Herk-de-Stad liep telkens enkele punten weg van de landskampioen, maar als het om de knikkers ging kon NOLIKO Maaseik de tegenstander van zich afschudden, zij het met het kleinste verschil. Soleco Herk-de-Stad vocht voor wat het waard was en nam risico’s in de opslag, wat in een hoge foutenlast resulteerde. Pas in de derde set vond NOLIKO Maaseik zijn draai: er werd vlug een kloof geslagen, die een fel van zich afbijtende thuisploeg niet meer kon overbruggen.

De toch altijd wel moeilijke klip in sporthal de Koekoek werd dit keer wel vlot genomen: NOLIKO Maseik staat nu drie punten voor op Euphony Asse-Lennik en zes op Precura Antwerpen, onze twee volgende tegenstrevers in de play-offs.

Woensdagavond 7 maart is Precura Antwerpen te gast in de LOTTO Dôme: de Antwerpenaars begonnen schitterend aan de play-offs door overwinningen tegen de West-Vlaamse clubs Menen en Roeselare, maar maakten dan een uitschuiver tegen Soleco Herk-de-Stad. Vorige zaterdag verloren ze nipt bij Asse-Lennik (3-2) en dit ondanks hoofdaanvaller Ditlevsen reeds in de tweede set uitviel met een enkelkwetsuur. Of Mads Ditlevsen woensdag hersteld zal zijn, is van cruciaal belang in het Antwerpse team: de Deen is immers topscorer en beste serveerder in de Liga A dit seizoen.

Voor de finales van de Beker van Limburg konden zich drie NOLIKO-jongensteams kwalificeren voor de finales op Paasmaandag in onze LOTTO Dôme: Jong NOLIKO moest zijn meerdere erkennen in Bolderberg en mist zo de finale in de categorie nationaal/divisie, maar NOLIKO Maaseik C (provinciaal niveau) en onze miniemen en pre-miniemen kunnen wel de finales spelen. Proficiat aan onze jongens!

Zondagmiddag werd in het Gerry Weber Stadion in Halle i.W. voor 10.200 toeschouwers de Duitse bekerfinale gespeeld tussen de twee beste Duitse clubs van dit ogenblik VfB Friedrichshafen en Generali Haching: Friedrichshafen won relatief makkelijk met 3-0: één van de aandachtige toeschouwers was Vital Heynen, die voor de finale als nieuwe Bundestrainer werd voorgesteld aan de talrijk opgekomen Duitse pers.

We willen u ook nog meegeven dat alle leden/abonnees van volleybalclub NOLIKO Maaseik op vertoon van lidkaart/abonnement tot 31.05.12 een gratis donut krijgen bij aankoop van een menu bij PANOS – Bosstraat – Maaseik. En dinsdagavond 6 maart om 20u00 wordt in De Spaenjerd, aan de Maas in Ophoven, de eerste NOLIKO-Sessie gehouden: zitten in de stoel Pierre Denier (KRC Genk) en Vital Heynen (NOLIKO Maaseik en DVV-trainer): gratis toegang, maar wel aanmelden vooraf op het secretariaat.

Agenda:

Woensdag 7 maart 2012 om 20u30 NOLIKO Maaseik – Precura Schelde-Natie Antwerpen

Zaterdag 10 maart 2012 om 20u30 Euphony Asse-Lennik – NOLIKO Maaseik

Woensdag 21 maart 2012 om 20u30 Precura Schelde-Natie – Antwerpen NOLIKO Maaseik 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be