Maaseik, 30 maart ’12 - seizoen 2011-2012, Nr 81

Foto Jos Braeken: Vital en Dominique voor de laatste maal als clubcoach in de LOTTO Dôme

Zaterdagavond in de LOTTO Dôme de laatste confrontatie tussen NOLIKO Maaseik en Knack Roeselare dit volleybalseizoen. En het is pas de vijfde match tussen beiden deze campagne. De vorige vier ( de Supercup, 2 competitie- en 1 play-offmatch werden allen door NOLIKO Maaseik gewonnen.

Maar het is ooit anders geweest: enkele jaren terug 11 wedstrijden tussen NOLIKO Maaseik en Knack Roeselare in één seizoen. Zeiden toen velen: dit is van het goede teveel, dan zitten diezelfden nu met heimwee terug te denken aan die goeie ouwe tijd. Het waren immers intense matchen van vijf sets op het scherp van de snee.

Nu heeft rekenkundig dit treffen voor NOLIKO Maaseik geen belang meer, maar NOLIKO Maaseik is natuurlijk fier genoeg om de zege zo maar niet te grabbel te gooien. Knack Roeselare van zijn kant heeft ieder puntje broodnodig om tenminste nog een Europees ticket voor volgend jaar uit de brand te slepen.

Wat de match van zaterdag zo apart maakt is het feit dat Dominique Baeyens en Vital Heynen voor het laatst als clubcoach tegenover mekaar staan. Baeyens was de laatste vijftien seizoenen trainer van Knack Roeselare en Vital Heyen was in deze periode 8 seizoenen speler/kapitein en 7 seizoen trainer-coach van NOLIKO Maaseik. Als we goed kunnen tellen moeten dat meer dan honderd wedstrijden zijn geweest.

In dit anderhalf decennium won NOLIKO Maaseik 9 titels (en er komt er misschien volgende maand nog eentje bij) en 11 bekers, Roeselare 5 titels en 4 bekers. De balans helt toch wel duidelijk in NOLIKO-voordeel over. Maar het Knack van Dominique Baeyens was wel al die jaren de gevaarlijkste, maar ook de interessantste tegenspeler voor de NOLIKO-supporters.

Zaterdag voor de eerste opslag, zal over het afscheid van Dominique en Vital even stil gestaan worden. En velen hopen voor volgend seizoen op een wederopstanding van de West-Vlamingen: Knack Roeselare blijft immers de aantrekkelijkste tegenstrever in de Belgische competitie: de LOTTO-Dôme zal dan ook zaterdagavond weer aardig vollopen.

Agenda:

Zaterdag 31 maart 2012 om 20u30 NOLIKO Maaseik – Knack Roeselare

Woensdag 4 april 2012 om 20u30 NOLIKO Maaseik – Soleco Herk-de-Stad 


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be