Maaseik, 3 december ’12 - seizoen 2012-2013, Nr 34

Op de laatste speeldag van de heenronde verloor NOLIKO Maaseik voor de tweede keer op rij. Precura Antwerpen - NOLIKO Maaseik 3-1 (20-25, 25-23, 25-18 en 25-14). Vooral de setstanden van de laatste twee sets deden bij velen de wenkbrauwen fronsen.

NOLIKO Maaseik was nochtans ferm aan de match begonnen; 20-25 in de eerste set en ook in de tweede set zat het er bij een 21-23 stand nog fraai uit voor de landskampioen. Maar bij een dubbele wissel (meestal een sterk punt bij NOLIKO Maaseik) pakte verkeerd uit en de thuisploeg kon nog onverhoopt deze set binnen halen. Antwerpen trok zich hieraan op en NOLIKO Maaseik stortte als een kaartenhuisje in mekaar.

We kunnen ons niet herinneren, wanneer NOLIKO Maaseik nog eens zo onderuit is gegaan. Dit is natuurlijk ook de verdienste van Precura Antwerpen dat zich duidelijk heeft gemanifesteerd voor het verdere verloop van de competitie en de beker van België. Het kan de spankracht van de Belgische volleybalcompetitie enkel maar ten goede komen.

Knack Roeselare is herfstkampioen met twee punten voorsprong op Precura Antwerpen en NOLIKO Maaseik: de Antwerpenaars eisen de tweede plaats op met één winstmatch meer als NOLIKO Maaseik. Het is lang geleden dat we de eerste ronde nog als derde afsloten: en dit na zeven 3-0 zeges op rij in de openingsfase. “Het kan verkeren”, zei Bredero.

Zondagmorgen riep Brecht Van Kerckhove zijn troepen terug bij mekaar in de LOTTO Dôme met het oog op de Champions Leaguematch van dinsdag 4 december thuis tegen de Bulgaarse kampioen Marek Union Dupnitsa. Zaterdagavond wonnen ze met 3-0 in de Bulgaarse competitie tegen Arda Kardjali en staan tweede in de rangschikking (achter Levski Sofia) maar wel met een match minder gespeeld.

De Bulgaren zijn maandagmorgen al in Maaseik en gaan voor de derde plaats die recht geeft op deelname aan de volgende ronde van de CEV Cup. Hun trainer Naydenov is tevens trainer van het Bulgaars national team dat zijn voorbereiding op de OS van Londen in Maaseik deed. Bulgarije werd vierde in Londen en Naydenov houdt goede herinneringen over aan deze stage in Maaseik.

NOLIKO Maaseik moet zich herpakken van de dubbele opdoffer van de voorbije week en zijn poleposition in de poule veilig stelle, met steun van het thuispubliek.

Agenda:

Dinsdag 4 december ’12 om 20u30 NOLIKO Maaseik – Marek Union-Ivkoni DUPNITSA (BUL)

Zondag 9 december ’12 om 15u00 VBC Waremme – NOLIKO Maaseik

Woensdag 12 december ’12 om 20u30 Caja 3 TERUEL (ESP) – NOLIKO Maaseik

Zaterdag 15 december ’12 om 20u30 NOLIKO Maaseik – PNV Waasland Kruibeke-Nieuwkerken


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments