Maaseik, 27 februari ’12 - seizoen 2011-2012, Nr 70

Foto ZUPP: NOLIKO Maaseik coach Vital Heynen

NOLIKO Maaseik coach Vital Heynen zet volgende stap in zijn carrière.

Vital Heynen wordt de nieuwe coach van de nationale Duitse mannen volleybalploeg. De zeer succesvolle voormalige spelverdeler en huidige coach van NOLIKO Maaseik tekende vandaag een driejarig contract met de Duitse federatie. Vital Heynen zal het team begeleiden van mei tot half september. Het contract van de vorige coach, de Argentijn Raoul Lozano, werd in november 2011 verbroken.

NOLIKO Maaseik is zeer tevreden over de samenwerking met Vital Heynen en is trots dat ze heeft kunnen bijdragen in de ontwikkeling van Vital Heynen als topcoach. Vital Heynen en NOLIKO Maaseik zijn overeengekomen dat hij een sportieve rol zal blijven spelen in de club, over welke rol dit zal zijn zal de club ten gepaste tijde communiceren. Het huidige seizoen zit immers in haar eindfase en de focus van de club ligt op het behalen van het uiterst belangrijke ticket voor de ‘CEV Volleyball Champions League’.

Het Duitse nationale team, momenteel nummer 13 op de wereldranglijst, is nog steeds in de running voor deelname aan de Olympische spelen van Londen. De ploeg neemt in mei deel aan het Olympisch kwalificatietornooi 2 in Bulgarije en organiseert zelf in juni in Berlijn het laatste Olympisch kwalificatietornooi. Duitsland heeft dus realistische kwalificatiekansen. Bijkomend zal het team in de World League spelen waar Argentinië, Portugal en Bulgarije de tegenstanders zijn in de voorronde. Coach Vital Heynen heeft verschillende topspelers ter beschikking waaronder Jochen Schöps, Georg Grozer en Simon Tischer. Hij krijgt ondersteuning van fysical trainer Fons Vranken, en van Stefan Hübner en voormalig NOLIKO Maaseik speler Ralph Bergmann die beiden assistent-coach worden.

Vital Heynen benadrukt dat hij NOLIKO Maaseik erg dankbaar is voor de steun in deze nieuwe uitdaging. Verder maakt hij ook bekend dat hij coach blijft van het beachduo Liesbeth Mouha – Katrien Gielen.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be