Maaseik, 26 maart ’12 - seizoen 2011-2012, Nr 80

Foto tam.be: Prefaxis Menen geraakt niet voorbij het blok van Nathan Wounembaina en Simon Van de Voorde

Op zijn laatste trip naar West-Vlaanderen dit seizoen won NOLIKO Maaseik met 1-3 bij Prefaxis Menen (11-25, 22-25, 25-16, 19-25).

NOLIKO Maaseik startte als een TGV en in een mum van tijd stond de 11-25 op het bord. Het duurde zelfs tot ver in de eerste set, vooraleer Coucke voor de thuisploeg zelf het eerste punt van de match kon scoren. Ook in de tweede set domineerde de landskampioen, alhoewel de Leiejongens op het eind van de set dichterbij konden komen.

In de derde beurt geraakte Kristof Hoho onder stoom en Menen was nu in alle domeinen baas op het plein. Noliko liet de storm echter overwaaien en toen Hoho uitviel met een duimblessure, waren de West-Vlamingen onthoofd en stootte de landskampioen door naar een achtste opeenvolgende overwinning in de play-offs. Uitblinker was Jelte Maan, die met een onwaarschijnlijk score-percentage van 82%, aan de basis lag van deze ruime overwinning.

NOLIKO Maaseik is nu ook zeker van de pole position in de finales: dit betekent dat NOLIKO Maaseik met het thuisvoordeel in de finales mag beginnen. Deze worden gespeeld in de LOTTO Dôme op de zaterdagen 14 en 21 april en eventueel op 28 april als het tot een serie van vijf matchen komt.

Terwijl NOLIKO Maaseik soeverein blijft winnen, rijgen de concurrenten de vijfsetters aan mekaar. Achtervolgers Euphony Asse-Lennik en Precura Antwerpen wonnen in de tie-break bij respectievelijk Knack Roeselare en Soleco Herk-de-Stad.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Euphony Asse-Lennik de beste papieren om de finales te halen, maar omdat de teams van nummer 2 tot 6 zo aan mekaar gewaagd zijn en er iedere week verrassingen uit de bus vallen, kan het toch nog razend spannend worden in de eindsprint van de play-offs, zowel voor het tweede finaleticket, als voor het vermijden van plaats 6, die immers geen recht geeft op Europees volley 2012-2013.

Intussen kan NOLIKO Maaseik reeds zijn eerste kampioenen vieren: de B-ploeg, beter gekend als Jong NOLIKO is op twee speeldagen van het einde reekskampioen in 2de divisie A en stijgt naar 1ste divisie. Jong NOLIKO, dat vanaf de eerste speeldag in september aan de leiding pronkt en slechts 1 verlieswedstrijd leed, zal passend gevierd worden op de laatste thuismatch in de stedelijke sporthal op 14 april.

Ook werden onze dames NOLIKO Maaseik B vorige week al kampioen in 4de provinciale A.

Agenda:

Zaterdag 31 maart 2012 om 20u30 NOLIKO Maaseik – Knack Roeselare

Woensdag 4 april 2012 om 20u30 NOLIKO Maaseik – Soleco Herk-de-Stad 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be