Nieuws

Eerste inkomende transfer: Pierre PERIN

<p>Foto Volley Waremme</p>

Het seizoen duurt nog meer dan een maand en de belangrijkste prijs, de landstitel, moet nog uitgedeeld worden. En toch is al bekend dat in LOTTO Volley League zes teams een nieuwe trainer hebben aangetrokken voor volgend seizoen. En ook tal van transfers zijn al bekend: Florian MALISSE, Gil HOFMANS, Lampros PITAKOUDIS en Ryan POOLE naar Volley Haasrode Leuven, Roman ABINET naar Volley Guibertin, spelverdeler Lucas Lorente LÓPEZ in de plaats van Xavier FOLGUERA naar Lindemans Aalst, enzovoort.

Wanneer komt GREENYARD Maaseik naar buiten met zijn eerste aanwinst? Jawel, vandaag. Hier leest u de bevestiging van een gerucht dat al langer de ronde deed: Pierre PERIN komt onze rangen versterken.

Pierre PERIN, jawel de jongere broer van Martin PERIN, is geboren op 20 februari 2004 en is dit seizoen topscorer bij Waremme Volley. Als jeugdproduct van Waremme Volley kon hij zijn talenten ontwikkelen en doorgroeien naar de Ligaploeg. Daarin ontpopte de springveer van 1m91 zich vooral door zijn snoeiharde opslagen tot de schrik van elk team dat in Waremme op bezoek moest.

De TRIXXO Cup verovert de STEENGOED Arena!

De STEENGOED Arena zal dit weekend bruisen van volleybalactie, want het grootste volleybalfeest van Limburg staat op het punt van beginnen!

Op zaterdag 30 maart 2024 en maandag 1 april 2024 zal GREENYARD Maaseik voor de tweede keer op rij de Limburgse bekerfinales organiseren onder de noemer van de "TRIXXO Cup".

GREENYARD Maaseik zal maar liefst vier teams vertegenwoordigen:

  • Op zaterdag 30 maart '24 zullen de Dames U15 om 12u00 het opnemen tegen Jeval Alken, gevolgd door de Heren U19 om 14u00 tegen Volleyteam Team Safesign Hasselt.
  • Op maandag 1 april zullen de Heren U11 om 09u30 het veld betreden tegen Kivola Riemst, en om 13u30 zullen de Heren U17 strijden tegen Stalvoc Allimex Beverlo.

 

Mis geen enkel punt, geen enkele set! Zorg ervoor dat je aanwezig bent in de STEENGOED Arena voor dit unieke volleybalevenement.

De G-sporters, de mini's en spelers van alle leeftijdscategorieën tot en met de nationale reeksen rekenen op jullie volledige vocale steun voor, tijdens en na de wedstrijden.

Ferre Reggers schittert weer in Italië

Onze hoofdaanvaller van de vorige twee seizoenen, Ferre Reggers, blijft uitblinken bij zijn Italiaanse ploeg Milano. Dat team eindigde zesde in de reguliere competitie en begon dus als underdog aan de kwartfinales van de play-offs tegen nummer drie Piacenza.

Na vier matchen staat het 2-2, liefst drie van die duels eindigden op een tie-break. Zondag was de spanning te snijden in Milaan, dat bij een 0-2 setstand op het randje van de uitschakeling stond. Maar Milaan keerde de situatie nog helemaal om in een thriller over vijf sets.

De setstanden spreken boekdelen: 28-30, 25-27, 25-23, 27-25, 15-6. Reggers werd topscorer met 22 punten: 14 aanvallen, 2 aces en liefst 6 killblocks. Woensdag volgt een allesbeslissende vijfde wedstrijd in Piacenza.

 

Paashaasje-over

<p>Foto Marc Mercelis</p>

“Het komt er nu op aan om ons in Waremme niet te laten verrassen”, zo waarschuwde MVP Adam Bartos na onze deugddoende 3-0 van vorige woensdag thuis tegen Lindemans Aalst.

Het bleken profetische woorden, want het jonge geweld van de Wawa’s serveerde ons complexloos in de verdrukking. Louis Laenen (21), Pierre Perin (net 20) en vooral Sam Fafchamps (23) teisterden onze achterlijn met loeiharde opslagbommen.

Tot 14-12 in de tiebreak. En toen deden onze GREENYARD-jongens een opmerkelijk paashaasje-over: een miraculeuze verrijzenis, onder meer in de hand gewerkt door een voet-redding van Vanker: 15-17.

Door onze 2-3 zege blijven we in het spoor van Knack Roeselare, dat zondagmiddag Lindemans Aalst met een gigantisch ei opzadelde: hun drie verplaatsingen op acht dagen draaiden uit op evenveel staties van een calvarie: 0 punten op 9.

Aalst zag daardoor zijn kansen op de titelfinales wegsmelten als chocolade in de zon. Vrijdag moeten wij hen gaan bekampen in hun thuishaven, maar we hoeven niet op enige naastenliefde te rekenen van Christophe Achten zijn jongens.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments