Maaseik, 22 november ’12 - seizoen 2012-2013, Nr 31

Sinds woensdagavond is NOLIKO Maaseik rekenkundig zeker van een plaats in de play-offs 12 van de CEV Champions League. Door de 3-2 zege van de Spaanse kampioen Cai Teruel op de Bulgaarse kampioen Dupnitsa kunnen zowel de Spanjaarden als de Bulgaren NOLIKO Maaseik niet meer van de eerste twee plaatsen afhouden. Groepswinst (en natuurlijk belangrijk voor de volgende loting) is wel nog niet zeker: daarvoor heeft de Belgische kampioen nog één zege nodig: ofwel thuis tegen Dupnitsa op dinsdag 4 december, ofwel op 12 december in Spanje.

Het was weer een echte CEV Champions League avond, dinsdag in onze LOTTO Dôme, een match met één en al spankracht, spanning om te snijden en een meeslepend publiek. NOLIKO Maaseik begon te aarzelend aan de partij en na een 0-1 en een 20-23 achterstand in de tweede set zag het er benard uit. Met Egleskalns aan de opslag zette NOLIKO Maaseik de scheve situatie recht en leek men vertrokken voor een 3-1 zege. De Turken wilden echter niet afgeven en op het einde van de vierde set snoepten zij NOLIKO Maaseik twee matchballen af.

De tiebreak ging uiteindelijk toch verdiend naar de thuisploeg via 13-10 en 13-13 naar een nipte 15-13. Het was de klok van elf uur voorbij toen het verlossende laatste fluitsignaal klonk. De LOTTO Dôme maakte zich op voor een feestje.

Euphony Asse-Lennik verloor zwaar en kansloos van de Sloveense kampioen Ljubljana. Marko Klok krijgt zijn team blijkbaar niet op de rails. Knack Roeselare verloor in Friedrichshafen met 3-2, na een nochtans makkelijke 0-2 voorsprong. De West-Vlamingen staan echter nog op een fraaie tweede plaats en hebben aan één zege in het Tiroolse Innsbruck genoeg om zich te kwalificeren voor de play-offs van de Champions League 12-13.

Zaterdag 24 november de topper NOLIKO Maaseik tegen Knack Roeselare in de LOTTO Dôme. Het wordt weer de clash van de grote dagen van enkele jaren geleden. Beide clubs staan immers ongeslagen aan de leiding in de Belgische competitie en deze situatie is al een tijdje geleden.

Roeselare heeft onder de nieuwe Finse spelverdeler (die ook nog vlotjes punten sprokkelt) een heuse positieve gedaanteverwisseling ondergaan. Het team werd versterkt met spelers uit Belgische clubs van vorige competitie: Saade (Herk-de-Stad); Coolman en libero Dejonckheere (Menen) en het duo Claes – Westphal van Asse-Lennik. Noteer daarbij de bloedvorm van opposite Tuerlinckx en je hebt de verklaring voor het sterke Knack Roeselare van dit jaar. Wordt het een eerste topwedstrijd in een lange reeks dit seizoen?

Agenda:

Zaterdag 24 november ’12 vanaf 10u00 mandarijnenactie t.v.v. NOLIKO-Jeugd

Zaterdag 24 november ’12 om 20u30 NOLIKO Maaseik – Knack Roeselare

Woensdag 28 november ’12 om 20u30 NOLIKO Maaseik – BVMV Focus Vosselaar (1/4BK-België)

Zaterdag 1 december ’12 om 20u30 Top Volley Antwerpen – NOLIKO Maaseik

Dinsdag 4 december ’12 om 20u30 NOLIKO Maaseik – Marek Union-Ivkoni DUPNITSA (BUL) 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be