Maaseik, 18 december ’11 - seizoen 2011-2012, Nr 44

Foto: Een bomvolle Arena, een aanwinst voor de Belgische competitie

NOLIKO Maaseik kroop zaterdagavond in de Arenahal in Deurne door het oog van de naald: Precura Antwerpen – NOLIKO Maaseik 2-3 (25-19, 25-20, 24-26, 25-27 en 11-15). De Antwerpenaars scoorden over het geheel van de match 3 punten meer dan NOLIKO Maaseik.

De landskampioen startte wat loom in de vernieuwde Arenahal (wat toch weer een mooie aanwinst is voor de Belgische competitie): Jelte Maan had donderdag op training zijn enkel verzwikt en werd wijselijk in Maaseik achter gelaten. De medische staf van NOLIKO Maaseik is intussen druk in de weer Jelte zo vlug mogelijk fit te krijgen voor de komende belangrijke opdrachten.

Precura Antwerpen maakte in de aanvangsfase indruk onder impuls van de Deense opposite Mads Ditlevsen. Gaandeweg kreeg NOLIKO Maaseik meer greep op het spel en de match, maar er was uiteraard een tikkeltje geluk bij om bij een 2-0 achterstand met 24-26 en 25-27 de stand in evenwicht te brengen. In de tie-break was de landskampioen dan toch duidelijk de baas over een moe gestreden, maar verdienstelijk Antwerpen.

NOLIKO Maaseik moest op de 12de speeldag een puntje prijs geven, maar in de gegeven omstandigheden kunnen we eerder van een winst van 2 punten spreken. Ook na de 12de speeldag blijven de mannen van coach Vital Heynen ongeslagen. Met nog 4 thuiswedstrijden in de resterende zes matchen van de reguliere competitie voor de boeg, moet de pole-position veilig kunnen gesteld worden.

Dinsdagmorgen vertrekt NOLIKO Maaseik alweer voor een uitwedstrijd in de CEV Champions League: vanuit Köln/Bonn wordt naar Sofia gevlogen om in de Bulgaarse hoofdstad CSKA te bekampen. De Bulgaarse landskampioen liet vorige week in de LOTTO Dôme geen al te grootse indruk, maar het uitvallen van Jelte Maan baart Vital Heynen toch wel enige zorgen.

Jelte was immers de man die in de thuismatch de match duidelijk in NOLIKO-voordeel deed kantelen. De Bulgaren zullen er alles aan doen om in het nieuwe sportpaleis van Sofia een eerste zege te behalen: ze staan bekend om hun thuisreputatie en hun uitermate fanatiek publiek. Vorig jaar wonnen ze al hun thuismatchen in de CEV Champions League.

De match zal woensdag voor de supporters LIVE te volgen zijn op groot scherm in het spelerscafé van de LOTTO Dôme: aanvang 18u00 (Belgische tijd). Alle NOLIKO-supporters van harte welkom.

Agenda:

Zaterdag 17 december 2011 om 20u30 Precura Schelde-Natie Antwerpen - NOLIKO Maaseik

Woensdag 21 december 2011 om 19u00 CSKA Sofia (BUL) - NOLIKO Maaseik


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be