Maaseik, 16 november ’11 - seizoen 2011-2012, Nr 34

Foto: dagcentrum De Graaf, van dienstencentrum Ter Engelen in Maaseik op trainingsbezoek

Wij ontvingen een mooi bericht van het Dagcentrum De Graaf aan de Van Eycklaan in Maaseik. Wij wilden U dit verhaal zeker niet onthouden.

“Op uitstap naar … NOLIKO Maaseik!”

Misschien zal ik beginnen met ons kort even voor te stellen. Wij zijn Steven, Christof, Davy, Gwendoline, Ilse, Marc, Ronny en Hans. Allemaal gaan wij bijna dagelijks werken op het dagcentrum De Graaf, van dienstencentrum Ter Engelen in Maaseik.

Op het dagcentrum doen wij allemaal leuke dingen! Wij maken spulletjes om te verkopen in ons winkeltje De Passage, wij knutselen en kleuren, verven, prikken, maken puzzels, en doen ook regelmatig semi-industrieel werk zoals doppen sorteren. Tijdens onze werkjes luisteren we naar muziek en maken we plezier!

Buiten dit allemaal zijn er sommigen van onze groep die meedoen aan de Special Olympics. Christof doet aan badminton en heeft zelfs een gouden medaille, Gwendoline is onze zwemster en Ronny doet aan atletiek! Zelfs buiten hun trainingen voor de Special Olympics hebben ze nog vele hobby’s, alsook de rest van onze groep, zoals voetballen, dansen, zingen …

Omdat het dagelijks over sport gaat in onze groep kreeg onze begeleidster Karolien het idee om eens naar NOLIKO Maaseik te gaan kijken. Als trotse Limburgers supporteren wij, buiten voor Racing Genk, natuurlijk ook voor NOLIKO Maaseik! Ilse en Marc zijn grote fans, Ilse heeft zelfs een abonnement binnen de club! Wij vonden dit allemaal een superleuk idee, maar het was in spanning afwachten of Karolien dit wel of niet geregeld kreeg …

Na een tijdje was het dan zover! Wij kregen het geweldige nieuws dat wij op woensdag 9 november ’11 met onze groep naar een training mochten gaan kijken! We hebben horen zeggen dat het Simon Van de Voorde was die dit geregeld heeft … Dankjewel Simon!

Omdat wij zo enthousiast waren dat we mochten komen, vonden we dat we iets terug moesten doen. Daarom hebben we in de voormiddag met onze groep chocoladecakejes gebakken, als verrassing voor de spelers. Ook zijn er enkelen die tekeningen hebben gemaakt om af te geven. Na het middageten zijn we dan samen met onze begeleiders Karolien en Wim vertrokken richting LOTTO Dôme!

Wat waren wij allemaal onder de indruk! Zo ’n grote zaal! En daar waren ze dan, de spelers van NOLIKO Maaseik! Wij zijn eventjes in de tribunes gaan zitten zodat zij toch nog konden opwarmen. En toen kwam Vital Heynen ons zeggen dat wij tot op het plein mochten komen voor foto’s en handtekeningen!

We zijn meteen naar beneden gegaan, maar we waren toch een klein beetje verlegen. Ik denk omdat we onder de indruk waren van de lengte van enkele spelers, zo ’n grote mensen! Maar ze waren heel vriendelijk, zeker toen ze zagen dat we cakejes voor hen gebakken hadden. Toen zijn we allemaal rondgegaan met ons handtekeningboekje, en hebben we een superleuke groepsfoto getrokken. Nadien hebben we nog eventjes verder gekeken naar de training. Wat springen zij hoog! En de ballen vlogen in het rond!

Maar van al dat trainen kregen we dorst, en zijn we in de taverne naast het zwembad iets gaan drinken. Een leuke afsluiter van de dag! Dan hebben we buiten nog even een foto getrokken vóór de LOTTO Dôme, omdat daar een héél grote foto van Bert Derkoningen hangt … wist je dat hij van Maaseik zelf was?!

Dan zijn we terug naar het dagcentrum gewandeld, waar we aan iedereen ons handtekeningboekje en de foto’s hebben laten zien! Het boekje hebben we mee naar huis genomen en aan onze ouders laten zien, stiekem denk ik wel dat ze jaloers waren omdat wij zo ’n leuke dag hebben gehad! Hier gaan we vast en zeker nog lang van nagenieten! Wij hopen dat jullie nog héél veel gaan winnen, en wij gaan vast en zeker duimen voor elke wedstrijd!

Go NOLIKO!!!

Met héél veel groetjes,
Christof, Davy, Hans, Steven, Ronny, Gwendoline, Ilse en Marc!
En begeleiders Karolien en Wim! 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be