Maaseik, 14 november ’12 - seizoen 2012-2013, Nr 29

NOLIKO Maaseik zweeft momenteel op een grote wolk: op de derde speeldag van de Champions League won de Belgische landskampioen bij Arkas Izmir met 1-3 (25-22, 26-25, 25-27 en 17-25): zie wedstrijdverslag op onze website.

In januari jl verloren we nog kansloos bij de Turkse competitieleider met 3-1 en eindigden daardoor tweede in de poule. Gevolg een zware loting in de play-offs tegen wereldkampioen Trentino (ITA) en ….finito!

Dit seizoen moeten we nu voluit voor de groepswinst gaan. De startopstelling van Brecht van Kerckhove met Van de Voorde – Klinkenberg – Valkiers – Parkinson – Wounembaina en Egleskalns deed wel de wenkbrauwen fronsen van menig NOLIKO-aanhanger. De jonge Michael Parkinson ontpopte zich echter tot man van de match: schitterend wat deze 20-jarige knaap op Turkse bodem uit zijn lange mouw schudde.

Al was het een wedstrijd met veel grillige kanten: de eerste set een mooie voorsprong uit handen geven, de tweede set een elf punten voorsprong bijna teniet zien gaan, de derde set een 7-1 ophalen, dan in de eindfase Izmir opnieuw zien uitlopen tot 24-20. Eén keer op honderd (?) haal je zo iets op en zeker niet in een Champions League match op niveau, maar gisteravond was het bingo.

Ook in de vierde set groeide het zelfvertrouwen en werd een 12-9 omgezet in een 12-17.

De vedetten van Izmir lieten het kopje hangen en een zelfzeker NOLIKO Maaseik zette door en haalde een onverwachte zege in Turkije. Het belooft spektakel te zullen worden voor de terugmatch tegen Izmir, dinsdag 20 november in de LOTTO Dôme.

Intussen vernemen we dat technisch raadgever Vital Heynen voor 4 maanden aan de slag gaat in Turkije bij Ziraat Bankasi Ankara: voor april is er immers geen interland volley en kan Vital zijn taak bij de Duitse nationale ploeg even rusten. NOLIKO Maaseik wenst Vital Heynen alle succes toe in Ankara!

Voor de Belgische competitie krijgen we nu de drie achtervolgers van NOLIKO Maaseik voorgeschoteld: Euphony Asse-Lennik – Knack Roeselare (24 november thuis) en Precura Antwerpen.

Zaterdag reizen we naar het Molenbos in Zellik voor de topper tegen Asse-Lennik, onze felste belager vorige twee seizoenen. Door allerlei extra-sportieve oorzaken, nam het vernieuwde team van trainer Marco Klok een slechte start. Eind september werd de Supercup in Leuven met 0-3 verloren van NOLIKO Maaseik. Inmiddels heeft het team zich herpakt, raakt de ploeg op mekaar ingespeeld. De Pajotters klopten vorig weekend Prefaxis Menen met duidelijke cijfers.

Agenda:

Zaterdag 17 november ’12 om 20u30 VC Euphony Asse-Lennik – NOLIKO Maaseik

Dinsdag 20 november ’12 om 20u30 NOLIKO Maaseik – Arkas IZMIR (TUR)

Zaterdag 24 november ’12 om 20u30 NOLIKO Maaseik – Knack Roeselare

Woensdag 28 november ’12 om 20u30 NOLIKO Maaseik – BVMV Focus Vosselaar (1/4BK-België) 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments