Maaseik, 12 maart ’12 - seizoen 2011-2012, Nr 75

Foto: Gertjan Claes probeert voorbij het blok van Hermans Egleskalns en Simon Van de Voorde te geraken

NOLIKO Maaseik won ook de moeilijke uitwedstrijd bij Euphony Asse-Lennik met 1-3 (24-26, 21-25, 25-14 en 24-26). De Brabanders scoorden ondanks het 1-3 verlies nog 3 punten meer dan NOLIKO Maaseik dat in de derde set een serieuze uitschuiver maakte. Vital Heynen moest het in deze topper redden zonder de licht geblesseerde Kevin Klinkenberg en had daardoor in de hoek/receptie maar weinig wisselmogelijkheden meer. NOLIKO Maaseik speelde geen superpartij, maar had in de drie gewonnen sets, steeds de leiding: Euphony Asse-Lennik vocht wel terug, maar raakte nooit voorbij de leider.

NOLIKO Maaseik behaalde alzo zijn vijfde zege van het seizoen tegen Euphony Asse-Lennik, al kruipen de Pajotters de laatste wedstrijden dichter bij het niveau van NOLIKO Maaseik. NOLIKO Maaseik staat nu met anderhalve voet in de finale van de play-offs: een riante voorsprong op nummer 3, Precura Antwerpen, met nog vier wedstrijden te gaan moet de landskampioen zelfs in staat stellen voor de finales de pole-position op te eisen.

Woensdag 14 maart staat met Knack Roeselare – Precura Antwerpen de laatste match van speeldag 6 van de play-offs op de agenda in Schiervelde. Voor beide clubs een enorm belangrijke match met het oog op Europees volley komend seizoen. NOLIKO Maaseik is nu dus bijna zeker van den Champions League ticket voor 2012-2013 en dit is altijd het eerste objectief voor seizoenbegin. Dan kan de clubleiding eerst beginnen te plannen over de strategie van het nieuwe competitiejaar.

In volle play-off periode zijn we nu liefst elf dagen vrij: woensdag 21 maart in de volgende opdracht in de Arenahal van Deurne tegen Precura Antwerpen. We krijgen dus voor het eerst sinds mensenheugenis in het Halfvastenweekend geen competitievolleybal.

Vanaf 1 juli 2012 zal Jo Tielens deel uitmaken van het managementteam van NOLIKO Maaseik: hij zal jeugdmanager worden en de taken overnemen van Nicole Hendrikx en Bruno De la haye, die beiden aan het eind van dit seizoeneen stapje terugzetten in het jeugdbestuur. Jo, die zijn volleybalcarrière begon bij Kivoc Kinrooi, was begin jaren 90 zes jaarlang receptie/hoekspeler bij NOLIKO Maaseik, ging dan 3 jaar naar Zonhoven, om dan het voorbije decennium eerst als speler en later als manager aan de slag te gaan bij Volharding Eisden. We wensen Jo veel succes in deze nieuwe uitdaging!

Agenda:

Woensdag 21 maart 2012 om 20u30 Precura Schelde-Natie Antwerpen – NOLIKO Maaseik

zaterdag 24 maart 2012 om 20u30 Prefaxis Menen – NOLIKO Maaseik 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be