Maaseik, 11 oktober ’11 - seizoen 2011-2012, Nr 21

Foto: NOLIKO Maaseik in het scholenproject van Maaseik

De spelers van het A-team van NOLIKO Maaseik bezoeken geregeld jongerenactiviteiten in onze stad: zo waren ze onlangs te gast op de actie “blijf fit en gezond” op de Campus Van Eyck, op de inwijding van de nieuwe volleypleinen op de speelplaats in de Eerste Straat en maandag nog op de stratenloop in het centrum van de binnenstad, van de Maaseiker scholieren, die eindigde op de Markt.

Ondanks de drukke bezigheden (twee wedstrijden per week) en gemiddeld zes uur training per dag, wordt het geweldig geapprecieerd dat de volleyballers van NOLIKO Maaseik nog tijd vinden studentenactiviteiten van Maaseik te bezoeken.

Woensdag 12 oktober ’11 staat speeldag 4 van de nationale competitie op de agenda met een uitwedstrijd bij PNV Waasland. Na een pechvolle degradatie in 2010, zijn de Oost-Vlamingen in één ruk teruggekeerd in de Liga A, de reeks waar PNV Waasland sinds lange tijd thuis hoort.

De leiding van de club oordeelde dat dit seizoen het degradatiespook absoluut moest vermeden worden en daarom ging men op zoek naar versterking. Yannick Claerman (Gent) - Dieter Melis en Roel Nuijts (Averbode) - Tom Van Walle (Halen) - Christof Van Goethem (Antwerpen) - Pierre Henry (Menen) en Roland Rademaker (Rotterdam): een volledig nieuw team moet voor de nodige schwung zorgen in het Waasland. Dit seizoen werden de uitwedstrijden in Antwerpen en Halen verloren en de thuismatch tegen Puurs gewonnen.

De bekerwedstrijd tegen Menen werd nipt met 2-3 verloren na een marathonpartij en een 0-3 achterstand.

Maar de voornaamste aandacht gaat woensdagavond naar Schiervelde, waar het West-Vlaams derby tussen Knack Roeselare en Prefaxis Menen wordt gespeeld: een derby zoals er al zo veel waren, maar deze keer krijgt deze match alle aandacht uit binnen- en buitenland. Voor het eerst in de Belgische geschiedenis wordt een Ligamatch uit de mannencompetitie geleid door vier vrouwelijke officials, de twee scheidsrechters en de twee lijnrechters!

Agenda:

Woensdag 12 oktober 2011 om 20u30 PNV Waasland Kruibeke-Nieuwkerken - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 15 oktober 2011 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Precura Schelde-Natie Antwerpen

Woensdag 19 oktober 2011 om 20u30 Iraklis Thessaloniki (GRE) - NOLIKO Maaseik 

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be