Luc Beesmans: stille kracht achter ons palmares

<p>Foto ZUPP</p>

Begin dit jaar zou onze club haar 60e verjaardag vieren, en dat moest een tamelijk onvergetelijk feestje worden. Zouden en moe(s)ten, daar koop je niets mee. Er zijn weinig zekerheden in het leven, maar evenzeer: die 60 staat gebeiteld, en de helft van 60 is 30. Onze kine Luc Beesmans begint straks aan zijn 30e seizoen bij onze club. Zijn dertigste! Is dit een unicum? Waarschijnlijk niet. Is dit een bloemetje waard? Heel zeker wél!

Luc Beesmans (°6 maart 1967) kreeg van onze club (toen nog NOLIKO) het aanbod om onze vertrouwde kine Leon Goyens op te volgen na diens onverwachte overlijden (september 1991). De uitdaging deed de toen 24-jarige Luc even naar adem happen: nog niet zo gek lang van de schoolbanken (MoReKi, Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de VUB) en al aan de slag bij de club die zopas haar allereerste landstitel (én dubbel) had veroverd en vanaf dan de eerste viool bleef spelen in het Belgische volleybal!

Luc heeft met andere woorden zijn steentje bijgedragen tot nagenoeg héél het rijke palmares van onze club! Al die topspelers die al die jaren onze trofeeënkast hebben gevuld, werden door hem verzorgd, opgelapt en speelklaar gemaakt. Een kinesitherapeut is bovendien niet alleen fysiek maar meestal ook mentaal een therapeut: een luisterend oor en al gauw een vertrouwenspersoon voor spelers met kleine en grote kwaaltjes, kleine en grote frustraties. Als de muren van de kineruimte oren hadden …

Luc Beesmans werd in december 2012 al eens – terecht – in de bloemetjes gezet met de Leon Goyens Fair Play Trofee die elk jaar naar een verdienstelijk clublid gaat. We hebben hier nu geen trofee bij de hand, maar we feliciteren hem evenzeer en wensen hem een succesrijk 30e jaar (met genoeg maar niet té veel oplapwerk) bij GREENYARD Maaseik! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be