Limburgse derby's… waar is de tijd!

<p>Foto ZUPP</p>

De iets oudere lezers herinneren zich allicht nog de gouden jaren van het Limburgse volleybal. Het leek wel – zeker in Limburg – alsof volleybal dé sport van de babyboomgeneratie was. Onder elke kerktoren werd een ploegske opgericht en de rivaliteit laaide hoog op. Limburg was toen ronduit volleybalgek. Gezonde wedijver verhoogt altijd het niveau, en op zeker ogenblik telde de hoogste klasse van het Belgische volleybal niet minder dan 6 (zes!) Limburgse ploegen: Maaseik uiteraard, en verder Maasmechelen, Sparvoc Lanaken, Opglabbeek, Genk en Zonhoven. Zes Limburgse eersteklassers tegelijk, op een zakdoek.

Wanneer was dat? Ergens in de jaren 80, denken we. (Jos De la haye zal 't wel weten.) (Als we ons niet vergissen, hebben overigens ook Neerpelt, Bree en Hasselt ooit in de hoogste klasse gespeeld.) Elke week ergens een pittige, spannende, soms bitsige derby! Dat zo'n weelde op langere termijn niet houdbaar was, kon je gemakkelijk "voorspellen", achteraf tenminste… Maaseik is overeind gebleven, en hoe.

Over de teloorgang van andere clubs gaan we het niet hebben, maar juicht allen: ziedaar – eindelijk – weer een Limburgse derby op het hoogste niveau!

Avoc, voortaan Tectum Achel, de Noord-Limburgse traditieclub bij uitstek met een gereputeerde jeugdwerking, bouwde bedachtzaam een team rond enkele ervaren kleppers, speelde drie keer op een rij met de vingers in de neus kampioen in Liga B en vond dit jaar de tijd rijp om de stap naar de hoogste klasse te wagen… met de bedoeling er te blijven! De Noord-Limburgers doen het met drie avondtrainingen per week maar hebben hun competitiestart niet gemist en zijn (in competitie) nog ongeslagen. Twee thuiswedstrijden (tegen Axis Guibertin en tegen Waremme) werden twee overwinningen. En dus prijken de sympathieke Achelaars – met nog een inhaalwedstrijd tegoed – in de heel prille tussenstand zowaar op een verrassende 4de plaats. O zo!

Op zaterdag 3 november verwelkomen we Tectum Achel met enkele oude bekenden: denk aan Rob Bontje (amper anderhalf jaar weg bij ons) en Tim Verschueren (ex-spelverdeler van toen nog Asse-Lennik, nog altijd een klasbak). Uiteraard ken je good old Allan van de Loo nog, met zijn verleden bij ons? Verder droegen ook Brian Schouren, Koen Brouns en Bart Janssen ooit een Noliko-shirt... En dan heb je nog Wouter Verhees (broer van Red Dragon Pieter). Verder heeft Achel nog enkele uitstekende jonge talenten uit Liga B meegelokt voor dit avontuur in de hoogste klasse. Middenman Raygid Isenia viel vorige week tijdens de bekerwedstrijd uit met een enkelblessure en is nog niet fit.

De supporters van Achel kennen de weg naar onze STEENGOED Arena verrekt goed: in het verleden waren ze vaak op post om voor Maaseik te supporteren tijdens onze Europese campagnes en andere topmatchen. Deze keer komen ze vanzelfsprekend hun eigen team aanmoedigen, met een hele bus naar verluidt. Dat belooft ambiance, en zo hoort het ook voor deze eerste Limburgse derby sinds mensenheugenis. Supporters op post!

We willen niemand op dwaze ideeën brengen, maar Lindemans Aalst speelt die avond bij Amigos Zoersel terwijl Knack Roeselare pas zondagnamiddag Par-ky Menen ontvangt. (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 3 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Avoc Achel              

Woensdag 7 november 20u30 Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik (1/4 BK-België)

Zondag 11 november om 17u00 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (Supercup @Kortrijk)

Woensdag 14 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Haasrode Leuven (1/4 BK-België)

Koop HIER je toegangskaarten

 

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments