Lang naar uitgekeken: de eerste thuismatch

<p>Foto Ivan Plettinckx</p>

Opdracht volbracht: GREENYARD Maaseik overleefde zondagavond vlot de Halloweentrip bij (what's in a name) Hellvoc. In onze agenda's vullen we dus woensdag 24 november in: dan moeten we naar Aalst voor de kwartfinale van de Beker van België. Maar dat bekijken we dán wel weer: voorlopig is de competitie onze enige prioriteit.

Zaterdag ontvangen we Caruur Gent! Toegegeven, niet meteen de grote naam die alarmbelletjes doet rinkelen wegens prestaties uit het verleden, maar toch … Coach Jan Van Huffel ambieert dit seizoen een Europees ticket en zal zijn spelers allicht influisteren dat er kansen liggen om in Maaseik iets te rapen nu ons team nog volop aan het finetunen en lang niet helemaal gerodeerd is.

Bij Caruur Gent vertrokken o.a. Plaskie en Van Elsen, twee jonge toptalenten die onlangs nog samen met onze Ferre Reggers, Liam McCluskey en Martin Perin een straffe 5e plek behaalden op het WK U21. Gent haalde echter extra ervaring binnen, met o.a. onze oude bekende Martijn Colson. Op de eerste speeldag verloor Gent (zonder Colson die een schorsing van vorig seizoen moest uitzweten) met 1-3 van Menen. Woensdagavond worden we misschien nog iets wijzer: Gent moet dan voor de Beker afrekenen met de Guibertins van die andere oude bekende, Sébastien Dumont.

Zaterdagavond mag er dus ein-de-lijk, voor het eerst in ruim een jaar, weer publiek op de tribunes van onze STEENGOED Arena. Wij beseffen goed dat dit gemengde gevoelens wekt: enerzijds heel veel enthousiasme omdat 'het' lang genoeg geduurd heeft, en allicht veel nieuwsgierigheid rond ons nieuwe team in het post-Maantijdperk, maar anderzijds toch ook bezorgdheid omtrent de veiligheid. Dat verrekte coronaspook geeft zich immers nog niet gewonnen.

Waterdichte garanties bestaan er niet, maar onze fans en andere toeschouwers mogen erop vertrouwen dat GREENYARD Maaseik er alles aan doet om alles veilig te houden. Onze club is perfect in orde met alle normen, instructies, protocollen en andere verplichtingen voor veiligheid en gezondheid: verluchting, CO2-meters, handgel, … Je moet een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen om binnen te mogen, en overal en altijd je mondmasker dragen als je niet op je plekje zit. De 2400 zitjes in onze ruime STEENGOED Arena zullen zeker volstaan om onderling een veilige afstand te bewaren. En als de overheid in de loop van deze week nog andere regels zou opleggen, volgen wij (en u) die uiteraard ook op. Kortom: winnen doen we samen, in alle opzichten! (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 6 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Gent

Zaterdag 13 november, 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 20 november, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 24 november, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik (1/4 BvB)

Zaterdag 27 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

 

Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden enkel toegankelijk met een Covid Safe Ticket: wat en hoe?

● Vaccinatiecertificaat: geldig 14 dagen na de laatste dosis van het volledige vaccin.

● Herstelcertificaat: voor wie hersteld is van COVID-19, geldig van 11 dagen tot 180 dagen na de positieve test.

● Testcertificaat: zeer recent bewijs van een PCR-test of snelle antigeentest met negatief resultaat. (Kinderen onder 12 jaar zijn vrijgesteld van Covid Safe Ticket.)

 

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments