Komt dat zien, komt dat zien!

<p>Foto ZUPP</p>

Er vielen de voorbije week enkele 3-0's te noteren in volleyballand. Zaterdag bewees Aalst met 3-0 tegen Roeselare dat het dit seizoen écht meedoet voor beker én titel (voor het geval iemand daaraan twijfelde). Roeselare kreeg dinsdagavond nog eens opnieuw 3-0 om de oren, nu van de enorm sterke Poolse landskampioen. Knack bood ginds echter zó stevig weerwerk dat het evenzeer titelfavoriet blijft (voor het geval iemand daaraan twijfelde).

Ons eigen team ondervond gisteravond met 3-0 in Moskou dat een Russische topper die gefocust bij de les blijft, toch nog altijd van een ander niveau is (voor het geval iemand …). Oók gisteravond nam Menen met 3-0 tegen Gent revanche voor de zure bekeruitschakeling. Het staat zo meteen weer gunstig gerangschikt met het oog op de barragewedstrijden (voor het geval iemand …).

Hét nieuws van de week kwam echter een paar dagen eerder, ook al uit Menen. Er valt weinig toe te voegen aan de haarscherpe analyse in hun officiële mededeling. Corona maakt nu al twee jaar slachtoffers. Het ontwricht de hele samenleving, teistert alle aspecten van het dagelijkse leven en maakt mensen niet alleen ziek maar ook moedeloos. Dat er ook bij de clubs catastrofes op til waren, stond in de sterren geschreven.

Vanaf komend weekend mag er weer publiek op de tribunes, en dat is geen dag te vroeg. Dit is zowat de laatste strohalm om de competities, de clubs (en bij uitbreiding eigenlijk de hele samenleving) draaiend te houden, niet alleen financieel maar ook en vooral mentaal en moreel. Zonder publiek op de tribunes kalft deze spannendste competitie in jaren af tot een doodse saaie boel.

Het pleit voor de spelers van Menen dat ze zich gisteravond ondanks alles weer weerbaar en vechtlustig als altijd hebben geprofileerd. Zaterdag komen die knapen naar Maaseik, en dat zal opnieuw met het mes tussen de tanden zijn, niet met hangende kopjes! Alle respect voor onze tegenstanders en hun tegenslag, maar ons killersinstinct moet voorrang krijgen. Als je voor of tijdens de wedstrijd enige sympathie, empathie of mededogen toont, hang je. Gegarandeerd. Ook daarvoor hebben we dus ons publiek nodig.

Waar zijn die handjes? Waar zijn die klappers? Waar zijn die decibels van Sterk Es Eik die van de tribunes rollen? De spelers van GREENYARD Maaseik snakken ernaar. Hoog tijd om weer sfeer te scheppen in de STEENGOED Arena: het mag en het moet, en hopelijk is het nu echt definitief! Kom samen met ons genieten nu het weer kan en mag. Iedereen is meer dan ooit welkom! (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream

 

Agenda

Zaterdag 29 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 5 februari, 20u30 BDO Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Dinsdag 8 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Ziraat Bankasi Ankara (TUR) (CHL-R4 L5)

Zaterdag 12 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Dinsdag 15 februari, 19u00 VC GREENYARD Maaseik - Projekt Warszawa (POL) (CHL-R4 L3)

Woensdag 16 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Projekt Warszawa (POL) (CHL-R4 L6)

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments