Knap weerwerk van VC GREENYARD Maaseik tegen Duitse landskampioen

Voor de eerste Champions League wedstrijd van het seizoen mocht de rode garde op verplaatsing naar Duistland, Berlijn om precies te zijn. De hoofdstedelingen bewijzen al enkele seizoenen dat ze zowel in Duitsland als Europees tot de absolute top behoren. Aan coach Banks om te bewijzen dat zijn team klaar is om opnieuw te kunnen stunten zoals vorig seizoen.

In de eerste set deed GREENYARD Maaseik het zeker niet onaardig in Berlijn. De thuisploeg bleef wel gedurende de hele set een puntje voor staan, een puntje dat uiteindelijk genoeg bleek. Einde van set 1 bij 25-23.

Bij het begin van de tweede set zag het er opeens een stuk rooskleuriger uit voor VC GREENYARD Maaseik, 2-5 verscheen op de bordjes. Het Duitse publiek voelde dat hun team een duwtje in de rug kon gebruiken en dat hielp ook. Halverwege de set hadden ze de roodhemden bijgebeend. Een iets te hoge foutenlast koste Maaseik uiteindelijk ook de tweede set, 25-22.

Coach Banks had zijn jongens nog eens extra opgepept voor de derde set en dat vertaalde zich naar het plein, 2-8. In tegenstelling tot de vorige set kon GREENYARD Maaseik de voorsprong nu wel lang vasthouden. Bij 14-19 begonnen de hoofdstedelingen aan hun slotoffensief. Het leek nog spannend te worden bij 17-20 maar na een terechte challenge van de Maaseikenaren veranderde de score in 16-21. Zo werd de derde set al bij al nog snel binnen getrokken, 18-25 en er kwam minstens nog één set bij.

De vierde set begon met een furieuze thuisploeg. Het was duidelijk dat ze het setverlies in de derde beurt niet hadden zien aankomen. Dankzij onder meer een uitstekende LeGoff ontstond er bij 8-6 al een kleine voorsprong. GREENYARD Maaseik kon lang blijven aanklampen maar toen er 20-15 op de scoreborden verscheen werd het heel erg moeilijk. Berlijn maakte het in één ruk af en besloot de wedstrijd bij 25-18.

De Maaseikenaren keren zonder twijfel terug van een leerrijke ervaring. Aan de ene kant werden de pijnpunten duidelijk, zeker tegen een topploeg als Berlijn. Aan de andere kant zien we, zeker na de derde set, dat er zeer veel potentieel zit in deze ploeg. Vooral in de setting van de eigen STEENGOED Arena zou er wel eens gestunt mogen en kunnen worden.

Nadat de jongens terug in Maaseik zijn kan het Europese verhaaltje even achterwegen gelaten worden want de volgende wedstrijd in eigen land komt er alweer snel aan. Zondag aanstaande spelen onze heren in en tegen VBC Waremme. Onder meer voor Elias Thys, die vorig jaar nog actief was bij de Luikenaren, zal het een speciale wedstrijd worden.

 

Agenda

Zondag 25 november om 14u00 VBC Waremme - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 1 ecember om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - A. Van Pelt Zoersel

Zaterdag 8 december om 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 12 december om 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (1/2 BK-België)

Zaterdag 15 december 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Volley Gent

Dinsdag 18 december om 20u30 20u30 VC GREENYARD Maaseik - PGE Skra BELCHATOW (POL) (CHL-LR)

Zaterdag 22 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BK-België)

Koop HIER je toegangskaarten

 

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be