Kijk (nog) niet naar de rangschikking!

<p>Foto Dick Demey</p>

Voor alle duidelijkheid: de play-offs zijn begonnen. Bij het voetbal moet je dan eerst de helft van je zuurverdiende punten inleveren. In het volleybal hield je de vorige jaren zelfs geen knijt over aan je resultaten van de reguliere competitie. In een poging om de ijverigste leerlingen van de klas toch een ietsje te belonen, krijgt Roeselare dit jaar op basis van de eerste plaats na de reguliere competitie een bonus van 5 punten als startkapitaal. Da’s geen vetpot maar toch 1 puntje meer dan Maaseik dat zélf op zijn beurt 1 puntje meer krijgt dan … enz. Alleen Aalst (6e) is met een volledig schone lei aan deze play-offs begonnen.

Hier en daar vind je een voorlopige rangschikking zónder die bonus. Dat slaat natuurlijk nergens op, maar zodra de software is aangepast, komt dat wel in orde. Die rangschikking heeft trouwens sowieso nog geen belang. Rekenen is (eventueel) voor later: voorlopig moeten we gewoon elke wedstrijd er staan en elke wedstrijd ervoor gaan!

Zaterdag had GREENYARD Maaseik – zoals voorspeld – een erg kwaaie klant aan Haasrode-Leuven. Is die 3-2 dramatisch? Welnee. De eerste gevaarlijke klip is omzeild: nog 9 te gaan, en wees er maar zeker van dat zoiets als een ‘ongevaarlijke klip’ niet bestaat. Komende zaterdag trekken we naar Lindemans Aalst dat óók meer dan genoeg talent in huis heeft om ons serieus de duvel aan te doen. Reken maar dat ze ginds met een heidens genoegen zullen willen stunten.

Staar je dus niet blind op die nul punten van Aalst, ook niet op de twee puntjes achterstand op Knack en evenmin op de twee of meer puntjes voorsprong op de anderen: het enige wat ook komende zaterdag weer telt, is spelen voor wat we waard zijn!

 

Agenda play-offs

Zaterdag 11 maart, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 18 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 22 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 25 maart, 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Zondag 2 april, 18u00 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments