Kan NOLIKO Maaseik op eigen bodem het lastig maken voor Sam Deroo?

<p>Foto CEV</p>

Een ‘pars pro toto’ is een Latijnse stijlfiguur, waarbij men door een deel te benoemen eigenlijk het geheel bedoelt, zoals bijvoorbeeld in ‘ik zit aan het stuur’, terwijl je eigenlijk met de ganse auto rijdt. Zo wordt in de Belgische pers ook over het Poolse team Zaksa Kedzierzyn-Kozle gesproken. Als Sam Deroo dinsdag wint of hopelijk verliest, dan heeft niet hij alleen gewonnen of verloren, maar het ganse team.

Irritanter wordt het als men het niet nodig acht om de prestatie van Sam Deroo af te zetten tegen deze van de tegenstander, zoals in de verslaggeving bij de heenwedstrijd. Sommige van de Belgische persbronnen slaagden er zelfs in om niet eens te vermelden dat hij tegen NOLIKO Maaseik had gespeeld!

Maar goed, dit geventileerd zijnde, wacht ons komende dinsdag toch wel een tegenstander van formaat. Zaksa is niet voor niets de regerende landskampioen en bekerhouder in het land met één van de sterkste volleybalcompetities van de wereld. In deze competitie en bekerstrijd waren zij tot voor kort ongenaakbaar na 17 wedstrijden.

Maar dan troffen zij het Asseco Resovia Rzeszòw van de Duitse legende Jochen Schöps, waartegen zij 2 weken terug de eerste punten van het seizoen lieten liggen. En afgelopen weekend moest Zaksa aan de bak in de halve finale van de Poolse Beker (Puchar Polski). Door verlies tegen underdog Trefl Gdansk mogen zij de bekerdromen voor 2018 opbergen. Coach Andrea Gardini heeft bijgevolg werk aan de winkel met het oog op zijn verplaatsing naar Maaseik.

Het team van Zaksa kent naast Sam Deroo nog enkele (buitenlandse) grote namen die u komende dinsdag maar best van buiten leert: de Puertoricaan Maurice Torres met een sprongkracht van 3,45 m speelt op de positie van hoofdaanvaller. De Franse international Benjamin Tonniutti won als spelverdeler goud in het Europese kampioenschap en won met de Franse nationale ploeg 2 x de World League. Rond deze 3 buitenlanders spelen nog een hele resem Poolse topspelers waarvan we u de namen zullen besparen.

Niettemin wordt het uitkijken naar de prestatie van onze jongens van NOLIKO Maaseik. Want behalve voor wie net terugkeert uit de jungle, zal het nu wel duidelijk zijn, dat de Maaslanders over een topteam beschikken dat klaar is om elke confrontatie aan te gaan. En met de 7e man in de tribune, aangevuurd door het belevingsteam, kan de STEENGOED Arena onze mannen naar een hoger niveau tillen. Vraag is of dit kan volstaan voor winst. In ieder geval meer dan voldoende voor topspektakel, komende dinsdagavond in onze STEENGOED Arena, die we uiteraard niet zomaar uit handen zullen geven. Just be there! Tickets still available! (jru)

 

Agenda

Dinsdag 30 januari, 20u30 NOLIKO Maaseik - Zaksa Kedzierzyn-Kozle (POL) (CHL-LR)

Zaterdag 3 februari, 20u30 NOLIKO Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 10 februari, 20u30 VOC Amigos Zoersel - NOLIKO Maaseik

Woensdag 14 februari, 19u00 Arkas Izmur (TUR) - NOLIKO Maaseik (CHL-LR)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be