Just doet er twee jaar bij!

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Just Dronkers (°7 juni 1993) is afkomstig van het pittoreske 'zilverstadje' Schoonhoven, een eind voorbij Maas en Waal, op de boerenbuiten tussen de verstedelijkte gebieden Rotterdam-Dordrecht en Utrecht-Nieuwegein. De Rijn heet ginds de Lek, en Lekkerkerk (what's in a name) ligt dan ook vlakbij.

Voor zijn studies biomedische wetenschappen trok Just indertijd naar Groningen. Daar combineerde hij de unief met volleybal bij de Nederlandse topclub Lycurgus Abiant Groningen (die tegenwoordig SAMEN.Lycurgus heet). Hij bleef er vijf jaar, tot Maaseik (toen nog NOLIKO) hem daar ging wegkapen.

In de voorbije drie seizoenen (nou ja, tweeënhalf) oogstte Just bij ons alvast een supercup, twee landstitels en een hele rist fantastische Europese successen. Hij geniet bij GREENYARD Maaseik veel waardering op en rond het terrein. Just oogt immers altijd even gefocust, gedreven en positief. Zelden opvallend of spectaculair, precies omdat hij haast altijd de juiste plek aanvoelt én zo secuur is, zonder franjes. Kenners waarderen dat, en onze supportersclub Sterk Es Eik riep hem onlangs nog uit tot Speler van het Jaar. (Overigens: vorige week vergaten we tot onze schande te vermelden dat ook Jolan Cox – een jaar eerder – aan de haal ging met die Bronzen Schoen!)

Just is 'slechts' 1m87 groot maar dat belet hem niet om bij de 'Lange Mannen' te horen. Ook bij de Nederlandse nationale selectie helpt hij inderdaad het achterveld schoon te houden. En nu tekent hij dus voor twee jaar bij in Maaseik. Dat geeft hem ook de gelegenheid om in zijn vrije tijd ijverig voort te werken aan zijn doctoraat … Fijn dat je blijft, Just! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments