Jonas weet wat goed is…

De week van 15 augustus, dat betekent Braderie én Boyerfeesten in Stokkem, maar in Maaseik is dat dit jaar het signaal om het nieuwe volleybalseizoen in gang te blazen.

Onze spelers hebben ongetwijfeld al een stevig individueel conditieprogramma achter de kiezen. Nu wordt het tijd om weer een team op te bouwen en elkaar blindelings te leren aanvoelen en vertrouwen op 81 m² en daarbuiten.

In het voorbije weekend gearriveerd: Jonas Kvalen. Zijn verre voorouders kwamen zo'n duizend jaar geleden met hun snekken de Maas opgevaren tot voorbij Maaseik, maar dat gaan we hém niet meer kwalijk nemen. Hij heeft zo te zien alvast de knapkoek ontdekt bij Melk & Suiker in de Bleumerstraat. Wie knapkoek kent, weet wat goed is en is al half geïntegreerd. Komt goed!

Jonas Kvalen werd op 6 juni 1992 geboren in Volda aan de Noorse fjordenkust, zo'n 500 km noordwestelijk van Oslo. In 2012 trok hij leergierig en ambitieus voor één jaar naar de Poolse topclub AZS Olsztyn. Na een laatste seizoen in Noorwegen koos hij in 2014 écht voor het buitenland, in België nota bene, bij Argex Duvel Puurs. Jonas Kvalen behoorde meteen tot de topscorers in onze competitie en verhuisde een jaar later naar Prefaxis Menen dat met Kvalen in 2015-16 de halve finale van de CEV Challenge Cup bereikte.

Na één jaar Italiaanse Serie A2, bij Rinascita Lagonegro, volgden nog twee seizoenen bij het Zwitserse LUC Lausanne waarmee hij – als topscorer – twee keer landskampioen werd.

De linkshandige Jonas Kvalen (1m96, 93 kg) is een polyvalente speler: de laatste jaren speelt hij vooral op receptie-hoek, maar tijdens zijn vorige Belgische passage, bij Menen en Puurs, was hij opposite. En als sterkhouder van de Noorse selectie wordt hij soms zelfs op de spelverdeling gedropt!

Bij GREENYARD Maaseik gaat Jonas op receptie-hoek de concurrentie aan met Jelte Maan, Simon Peeters en een ander nieuw gezicht, Rasmus Breuning Nielsen.

Velkommen til Maaseik, Jonas! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments