Joel Banks opnieuw Coach van het Jaar

Op vrijdagavond 3 mei vond in Oostende het Gala van Topvolley Belgium plaats, waar de jaarlijkse awards werden uitgereikt. De timing mag vrij 'ongelukkig' genoemd worden: uitgerekend halfweg in de thriller waarin de twee topclubs Knack Roeselare en GREENYARD Maaseik knokken voor de titel.

Nogal logisch dat de spelers van beide teams zich in de nacht voor hun zoveelste topwedstrijd niet kunnen gaan uitleven op wat nochtans hún jaarlijkse volleybalfeest zou moeten zijn. En het lijkt ons psychologisch ook nogal gewaagd en onkies om de Coach van het Jaar te verkiezen in de week vóór de ontknoping van dit seizoen 2018-2019.

Het kransje kandidaten en favorieten was uiteraard niet zó groot, en het was duidelijk dat onze Joel Banks sowieso erg dicht zou eindigen. Een échte verrassing is zijn herverkiezing tot Coach van het Jaar dus niet, al kunnen we begrijpen dat men elders andere namen in gedachten had. Een Jan Meertens die met nieuwkomer Achel meteen de 5e plek afdwong? Johan Devoghel die met Aalst net naast de beker én net naast de best-of-five greep? Ratko Peris die met Menen andermaal alle toppers deed zweten? Of uiteraard (!) Steven Vanmedegael bij wie de erfenis van Emile Rousseaux duidelijk in goede handen is en die al de supercup en de beker op zak heeft?

Het werd dus uiteindelijk onze Joel Banks die vorig jaar de landstitel veroverde, daarna een half team moest vervangen en volledig opnieuw moest opbouwen, in de loop van het seizoen twee belangrijke kernspelers zag uitvallen, erin slaagde om twee medical jokers telkens op één week tijd in te passen en nog altijd in de running is voor de landstitel. Mogelijk speelde bij zijn verkiezing ook zijn indrukwekkende staat van dienst. Deze werd zopas nog in de verf gezet met de internationale erkenning die zijn recente aanstelling tot coach van het Finse nationale herenteam toch wel is...

GREENYARD Maaseik feliciteert zijn coach Joel Banks met deze award. En onze spelers hebben – voor zover dat nog nodig was – een extra reden om de komende matchen hun beste beentje voor te zetten: een uitroepteken forceren voor deze verkiezing van hun coach! (PiP)

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments