Joel Banks & co bekert verder na 0-3 winst tegen VDK Gent

De eerste Bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen leverde enige nervositeit in de voorbereiding. Niet alleen werd het uitkijken of de goede vorm van de laatste weken kon bevestigd worden.

Ook de lastige wedstrijd van enkele weken eerder in de Edugo Arena was bij de meeste spelers niet in de kleren blijven hangen. Joel Banks had zijn team de juiste instructies gegeven en dat rendeerde vooral in de eerste set die als probleemloos de statistieken zal ingaan. Aan de volgende sets was iets meer werk, maar werden eveneens vlotjes binnengehaald door de Maaslanders (zie hier het Bram-verslag).

De strop van de Belgische Beker werd aldus dichtgetrokken voor de Stroppen en (Marko) Klok(ke) Roeland klepte niet langer. NOLIKO Maaseik daarentegen kwalificeerde zich voor de kwartfinale van de Belgische Beker waar het zich mag meten met de (voorlopige) luis in de pels van dit seizoen, VBC Waremme, dat de uit de as herrezen brouwers van Feniks Haacht terug naar de bottelarij loodste.

Opvallend is allicht de uitschakeling van Lindemans Aalst, dat zich liet ringeloren door de Kempenaars van Amigos Zoersel. We weten niet hoe deze uitslag onthaald is bij de familie Colson uit Lommel (Martijn speelt bij Lindemans en vader Walter is er general Manager. Broer en zoon, en ook kersvers vader, Jonas Colson verdedigt de kleuren van Amigos).

Alleszins kunnen we ons inleven bij het ‘shit’-gevoel bij de Ajuinen. Hetzelfde lot viel NOLIKO Maaseik in 2013 te beurt na een roemloze uitschakeling in de achtste finales bij (toen) Liga B-ploeg Haasrode Leuven.

Ook de mannen van Parky Menen doorstonden doodsangsten bij de naaste buur uit Liga B, VT Marke-Webis Wevelgem. Na 2-0 achterstand moesten ze in de tiebreak nog alle zeilen bijtrekken om de kwalificatie af te dwingen.(jru)

Zondag 5 november 2017 om 15u00 VDK Gent - NOLIKO Maaseik 0-3 (14-25 21-25 21-25)

 

Agenda

Woensdag 8 november, 19u00 Groningen (NED) - NOLIKO Maaseik (CHL - 3rd)

Zondag 12 november, 15u00 NOLIKO Maaseik - Groningen (NED) (CHL - 3rd)

Woensdag 15 november, 20u30 VBC Waremme - NOLIKO Maaseik (1/4 BK-België)

Zaterdag 18 november, om 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments