Jay Blankenau dit weekend op bezoek in Maaseik

<p>Foto ZUPP</p>

Je mag dan nog wel een goed gevoel overhouden aan je werk op training, een echte waardemeter krijg je toch pas als je oefenwedstrijden speelt.

En daar is GREENYARD Maaseik vorige week al aan begonnen. Voor de eerste oefenpot stuurde coach Fulvio Bertini zijn rode garde de grens over naar Orion Volleybal Doetinchem (NED), het nieuwe team van Liam McCluskey. Vorig jaar speelde Orion zowel de bekerfinale als de titelfinale in Nederland. Na afloop van deze oefenmatch bleven ze helaas zonder prijs achter.

Onze jongens verschenen nog niet op volle sterkte op het terrein. Na zijn uitstekende optreden met de nationale seniorenploeg in de afgelopen zomercampagne, doet Ferre Reggers er vanaf zaterdag nog een schepje bovenop met het EK U20 in Italië. Die andere opposite, Veeti Nikkinen, werkt hard aan zijn comeback, nadat hij eind vorig seizoen een rugoperatie moest ondergaan.

Dat belette onze jongens niet om Orion te verlaten zonder setverlies: 0-4 (17-25, 19-25, 20-25, 21-25). Die overtuigende prestatie kreeg vorige vrijdag een vervolg tegen SSS Barneveld, de nummer 6 van het afgelopen seizoen in Nederland: 4-0 (28-26, 25-17, 25-22, 25-19).

Deze week (vrijdag én zaterdag) trekken we het niveau van de tegenstand op met een dubbelduel in de eigen STEENGOED Arena tegen TLM Volley Tourcoing. Vorig jaar werd dat team zevende in de Franse competitie, dit jaar liggen de ambities veel hoger: zij trokken als spelverdeler onze publiekslieveling Jay Blankenau aan. Wie hem begin dit jaar bij ons aan de slag zag met Projekt Warszawa, weet dat hij er alleen maar beter op geworden is na zijn passage in Maaseik. Daarnaast versterkte Tourcoing zich met de Duitse international Moritz Reichert, die de afgelopen jaren bij de topploegen Berlijn en Gdansk zijn sporen verdiende.

De deuren staan alvast open voor onze abonnees die we graag verwelkomen op volgende oefenwedstrijden in september (programma onder voorbehoud):
In de STEENGOED Arena

Vrij 16 om 16u00 GREENYARD Maaseik - TLM Volley Tourcoing (FRA)

Zat 17 om 16u00 GREENYARD Maaseik - TLM Volley Tourcoing (FRA)

Woe 21 om 16u00 GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

 

Op verplaatsing

Woe 7 om 16u00 Orion Volleybal Doetinchem (NED) - GREENYARD Maaseik

Zat 24 om 16u00 PGE Skra Bełchatów (POL) - GREENYARD Maaseik

Zon 25 om 16u00 Jastrzębski Wegiel (POL) - GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments