Jawel, er zijn ook kórte verplaatsingen …

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Vorige zaterdag eindigde de wedstrijd in Menen om 22.50'. Tegen dat onze spelers wat tot rust gekomen waren en dat ze fris gedoucht goed en wel in hun JAM-cars zaten, was het allicht omstreeks middernacht. En dan dwars door het land huiswaarts naar Maaseik. JAM of niet, echt gezond kan dat niet zijn, maar het hoort erbij.

Dat doet me er overigens aan denken: GREENYARD Maaseik B, los op kop in 3e nationale (en óók tuk op wat publiek op de tribune), moet dit seizoen naar verluidt zelfs méér kilometers afmalen dan ons A-team. Tja, verplaatsingen naar Athus, Bouillon, Namen, Welkenraedt en de rest. Volleybal brengt je overal, maar je moet er wel wat voor over hebben … (Ik vraag me nu opeens af hoeveel bakken bier ze in Stokkem indertijd, in de wilde jaren, bij dat soort verplaatsingen meezeulden in het busje?)

Interimcoach Ivan Janssen haalde zaterdag in Menen álles uit de kast: álle 11 beschikbare spelers (Jan Martínez zat thuis in quarantaine te kniezen) werden ingezet om de overwinning uit de brand te slepen. De stevige tiebreakreputatie van de mannen van Depestele kreeg meteen een knauw.

Alle spelers nuttig en inzetbaar als het om de knikkers gaat? Dat is goed nieuws, want zaterdag begint zo'n deftig heftige quinzaine van 5 wedstrijden op 15 dagen: naar Achel, naar Aalst (beker), thuis tegen Roeselare, naar Ankara en thuis tegen Haasrode-Leuven: stroop die mouwen al maar op, mannen.

We denken nog niet te ver vooruit: één voor één is het motto. Het vijfgangenmenu begint zaterdag met Achelse Koekoek. Ook dit seizoen begint Tectum Achel traditiegetrouw verschroeiend aan élke wedstrijd. In Aalst grepen ze de eerste set maar lieten ze de tweede en daarna de hele wedstrijd door de vingers glippen. Kampioen Roeselare bleef in Achel bij de les maar in het wedstrijdverslag van hun eigen Brilsmurf lezen we bij de tweede set dat "een wankelend Knack Volley af en toe tuureluurs werd gespeeld … en alle hoeken van Sportcentrum De Koekoek zag." En ook vorige zaterdag begon Achel (nochtans zonder de zieke spelverdeler Tim Verschueren én zonder middenman Twan Wiltenburg) ijzersterk in Gent. Daarna kregen de Noord-Limburgers echter een pandoering zoals ze daar niet gewend zijn.

Het tussentijdse rapport voor groen-wit na 3 wedstrijden luidt dus: 3 sets gewonnen, 0 punten. Dat doet allicht pijn. In Achel worden deze week heel zeker de koppen bijeengestoken en de neuzen in dezelfde richting gezet, om met hernieuwde moed en dat typische enthousiasme Maaseik bij de keel te grijpen. En dan maar duimen dat ze daarbij ook nog altijd de broodnodige steun van hun publiek mogen krijgen … We zijn gewaarschuwd! (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 20 november, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

Donderdag 25 november, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik (1/4 BvB)

Zaterdag 27 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 1 december, 20u00 Ziraat Bankasi Ankara (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-R4 L1)

Zaterdag 4 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven

 

Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden enkel toegankelijk met een Covid Safe Ticket: wat en hoe?

● Vaccinatiecertificaat: geldig 14 dagen na de laatste dosis van het volledige vaccin.

● Herstelcertificaat: voor wie hersteld is van COVID-19, geldig van 11 dagen tot 180 dagen na de positieve test.

● Testcertificaat: zeer recent bewijs van een PCR-test of snelle antigeentest met negatief resultaat. (Kinderen onder 12 jaar zijn vrijgesteld van Covid Safe Ticket.)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments