"Jammer dat ze zoveel steken laten vallen …"

<p>&nbsp;Foto J&uuml;rgen Sabarz</p>

Twee maanden geleden, 'de zondag na Kazan', zat ik op het verjaardagsfeestje van een van mijn schoonzussen. We maakten ons vrolijk over het feit dat ik dé stunt van het jaar gemist had wegens skiën. We maakten ons nog vrolijker over een van mijn schoonbroers die wel een ticket had voor die match, maar stomweg (zo zei hij het zélf) naar voetbal op tv was blijven kijken…

Er werd met veel ontzag gesproken over het kleine Maaseik dat de grote Russische beer getemd had. On-ge-lo-fe-lijk! En meteen daarna zuchtte een andere schoonbroer: "Jammer dat ze zoveel steken laten vallen …"

Nu heb ik doorgaans veel respect voor de wijze woorden van mijn oudere en wijzere schoonbroer, maar toen scheelde het weinig of ik had me versproken en "komaan, zager" gezegd in plaats van "komaan, zwager". Het was niet het juiste moment om te gaan discussiëren – éérst gezellig vlaai eten! – maar vroeg of laat moest dat toch even rechtgezet worden, vond ik. Bij deze een round-up van het lopende seizoen…

Zoveel steken laten vallen? Welke?

De Supercup? Ik blijf het herhalen: die kwam véél te vroeg voor ons hagelnieuwe team. Trouwens … Als je het tegen Roeselare opneemt, weet je vooraf sowieso dat het fiftyfifty én kielekiele wordt. Knack was toen (uiteraard) iets gemotiveerder én iets sterker. Punt. Dat is voor mij geen 'steek laten vallen'.

Competitie dan? Tot half december (het moment van de 'beruchte' uitspraak) werd hier en daar een setje weggegeven én verloren in Aalst. Moet kunnen. Eind december verloren we thuis nog eens opnieuw van Aalst, maar dat was (a) het sluitstuk van een loodzware decembermaand met 7 wedstrijden (3 Europese, 2 vermoeiende reizen) op 22 dagen en (b) amper twee dagen na de match in Polen. In het nieuwe jaar werd de reguliere competitie verder afgewerkt zonder te flitsen, met veel geëxperimenteer en gepuzzel om de blessure van Lou optimaal op te vangen. Het enige steekje dat we hier lieten vallen, was de vijfsetter in Leuven waardoor Achel op de valreep de 4e plaats verloor … Sorry daarvoor, mannen. Maar de competitie begint volgende week pas écht...

Europees dan? Onze huidige campagne in de Champions League is nu al een van de meest geslaagde van de voorbije jaren, met regelrechte stunts in Ankara en thuis tegen Kazan, en eergisteren nog eens de bevestiging.

Dan blijft er alleen nog de Beker over. Vlot naar de halve finales, en daar wachtte ons blauwe zwarte beest … Inderdaad, die eerste set in de thuismatch, die ligt nog altijd op mijn maag. Daar hebben we een steek laten vallen. Eén steek (of anderhalve als je wil) op een half seizoen. Maar wel een dure én zure!

En zo komt het dat we zondag een beetje jaloers mogen/moeten toekijken (en scouten) hoe Aalst en Roeselare het ervan afbrengen. Het zijn de enige teams 'ter wereld' die dit seizoen al twee (of meer) keren van ons konden winnen ... Anders gezegd: verdiende finalisten! We wensen beide clubs, beide teams, de spelers en hun respectievelijke supporters een boeiende match toe. En in volleybal wint uiteindelijk meestal de beste. Succes allebei! (PiP)

 

Agenda

Woensdag 19 februari, om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - JASTRZEBSKI Wegiel (POL)

Zaterdag 22 februari, om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 29 februari, om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 7 maart, om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen (Eventueel)

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments