Ingangsexamen tegen Gent

<p>Foto Jos Franssen</p>

De STEENGOED Arena is er klaar voor, het nieuwe team van GREENYARD Maaseik is er klaar voor (kakelverse libero Steven Ottevanger mocht/moest proefdraaien tegen Orion: 25-20/14/21), het scheidsrechtersduo Herbots-Luts werd al eerder toegewezen en de startdatum ‘zaterdagavond 15 oktober’ werd al tig keer meegedeeld … Het enige wat we nog nodig hebben, is een tegenstander. Ook die is al langer ingeroosterd: we beginnen tegen bekerwinnaar Caruur Volley Gent.

Caruur Gent startte vorig seizoen vrij bescheiden, maar verraste vanaf december vriend en vijand in de beker: in de halve finale werd Menen uitgeschakeld door in de Hel van Mjinde te gaan winnen en dan thuis de beslissende golden set te pakken na de verloren terugwedstrijd. In een onuitgegeven finale moest ook het onzekere Aalst voor de bijl. Op weg naar deze historische bekeroverwinning had Gent zich intussen ontpopt tot een méér dan solide team dat opeens zelfs angstgegner werd voor de drie competitieleiders. Die hadden er álles voor over – tot gebakkelei voor de groene tafel toe – om Gent te ontlopen in de akelige qualification round op weg naar de Champions Final 4 …

Een bekerwinnaar speelt Europees: een mooie incentive voor een euforische spelerskern. Jawel, ze bleven zowat allemaal. De namen klinken intussen vertrouwd in de oren: Degruyter, Colson, Vandecaveye, Ver Eecke, Kjaer, Breilin, De Vries, Ogink en Vandamme. Enkel tweede set-up Ocket vertrok, maar in zijn plaats kwam Red Dragon Kobe Brems (22), vorig seizoen tweede set-up in Menen. Gent breidde zijn team uit tot 12 man, met de Franse jeugdinternational Abdel-Aziz Doumbia (21, receptie/hoek) én met Hugo Fischer (23, opposite) die na Waremme en de Volleybalschool in Vilvoorde 5 jaar lang ‘in de luwte’ de Amerikaanse universitaire competitie ging verkennen, maar die intussen ook al tot de brede kern van de Red Dragons behoort ...

In de winning mood zou dit Gent van coach Jan Van Huffel opnieuw een stevig ploegske moeten zijn. Toch kreeg de bekerwinnaar vorige zaterdag in de Supercup een klein pakje slaag van kampioen Knack Roeselare (3-0, 25-19/17/15). Hoe komt zoiets? Nog niet helemaal klaar (zoals Jan Van Huffel laat uitschijnen)? Nog niet echt gemotiveerd? Als je het mij vraagt, zeggen die setstanden echter vooral veel over de power en de gretigheid van de blauwe machine uit Roeselare … Maar dát zijn zorgen voor later. We zijn nu benieuwd naar het grote ingangsexamen van ons eigen GREENYARD Maaseik new look tegen de evenzeer gevaarlijke bekerwinnaar Caruur Volley Gent … (PiP)

PS: Abonnees, vergeet het niet: er is voor jullie een receptie voorzien vóór de wedstrijd (19.30 u. in Café Touché) en een kennismakingsmoment met spelers en staf ná de wedstrijd (in de AgorA).

 

Agenda

Zaterdag 15 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Gent

Zaterdag 22 oktober, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 26 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zondag 30 oktober, 14u00 VC GREENYARD Maaseik - VT Marke-Webis Wevelgem (1/8 BvB)

Woensdag 2 november, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 12 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be