In Roeselare winnen? Waarom niet?

<p>Foto ZUPP</p>

Als er in volleybal één zekerheid is, dan is het wel dat niets zeker is. Elke wedstrijd kan onverwacht omslaan (en opnieuw), tot het laatste fluitsignaal. Iedereen heeft het al meegemaakt, iedereen heeft op dat punt wel een sterk verhaal te vertellen: een achterstand die 'onmogelijk' nog te overbruggen was, een voorsprong die je 'onmogelijk' nog kon prijsgeven. En dan gebeurt het onwaarschijnlijke ...

De ontknoping van zaterdag is een tegenvaller, jawel, maar niets nieuws onder de zon: dit is volleybal, en dit is waarom het zo boeiend blijft. We verwijzen uiteraard graag naar de ontknoping van seizoen 2018-19, toen Roeselare en Maaseik elkaar om de beurt op verplaatsing gingen aftroeven. Ook nu lijken beide teams aan elkaar gewaagd en bovendien hoeven we in de Tomabelhal niet beducht te zijn voor speciaal thuisvoordeel wegens aard en grootte van de hal (of Hel).

Vervelend is wél dat Aalst en Menen elkaar pas woensdag partij geven: tot dan kunnen we geen tussenstand halfweg opmaken of evalueren. Behalve: dat Knack zijn ticket voor de grote finale al bijna op zak lijkt te hebben. Je zou kunnen hopen of dromen dat ze ginds hierdoor al wat gezapiger of slordiger aan de vrijdagavondwedstrijd gaan starten, maar me dunkt dat coach Vanmedegael en zijn spelers daar toch wel héél anders over denken.

Iets anders: vrijdag mogen we Ferre Reggers weer op het wedstrijdblad noteren. De voorbije 2 weken (stage + toernooi in Kroatië) leidde Ferre zijn Young Red Dragons naar de finales van het EK. Wij hadden hem die 2 weekends goed kunnen gebruiken, maar het goede nieuws is dat hij bij de Young Red Dragons op receptie-hoek werd uitgespeeld, zodat hij op dat punt allicht weer stappen heeft gezet.

In Roeselare gaan winnen? Niet evident, maar daarom niet onmogelijk. Voor wie wordt het een Goede Vrijdag?

Live, via de volgende link: livescore | livestream

 

Agenda

Vrijdag 15 april, 20u00 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 20 april, 20u00 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 23 april, 20u00 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be