Iets rechtzetten

<p>Foto ZUPP</p>

In een best of five moet je drie wedstrijden winnen. Twee is niet genoeg. Punt. En het maakt niet uit of dat de eerste drie of de laatste drie zijn; netjes om de beurt, of helemaal zonder regelmaat. Na de eerste wedstrijd merkte Stijn D'Hulst bovendien heel terecht op: "Verliezen is verliezen, en het maakt niet uit of dat met 3-0 is, of met 3-2." Helemaal mee eens.

Het is dan ook écht wel voorbarig om te mekkeren "dat de titel nu ver weg is". Die titel is pas weg als ie weg is, als het afgelopen is, namelijk als Knack woensdagavond bij ons drie op een rij scoort. Slagen ze daar niet in, dan is Maaseik er weer even dicht bij als Roeselare, of niet soms?

Elke wedstrijd is een nieuw gegeven. Elke wedstrijd begint bij 0-0, en alles wat daaraan voorafgaat, betekent niets, om het even hoe onklopbaar of uitgeteld je toen leek. Dat is het grote verschil tussen opeenvolgende matchen en opeenvolgende sets (waar de frustratie of de euforie van een vorige set niet zo meteen onder de mat te vegen vallen).

Die laatste set van zaterdag was inderdaad ontluisterend, maar tegelijk ook heel goed te verklaren: de eerste set ontglipt ons nipt na puik topvolleybal van beide kanten. Als het daarna even stokt, is de andere vertrokken, en deze keer was die bovendien nauwelijks nog te stuiten. In een wedstrijd van de laatste kans moet je je weren als een duivel in een wijwatervat, maar halfweg zo'n finalereeks geldt het beleggersadvies "als je geschoren wordt, moet je vooral niet tegenspartelen maar blijven stilzitten": wachten tot het over is, en intussen al je energie verzamelen voor de volgende ronde.

Dát was dus zaterdag, en yesterday is history, tomorrow is a mystery. Elke nieuwe match is een nieuwe kans, en vooraf weet je nooit hoe het afloopt. Coach Vanmedegael en man van de match Verhanneman toonden zich alvast op hun hoede voor wat komt. Zij zijn er niet helemaal gerust in. Dat is goed nieuws maar eigenlijk ook een beetje slecht nieuws: veel liever zagen we ze woensdag naar hier komen met een air van "wie doet ons nog wat". Daar hoeven we dus niet op te rekenen.

Van ons team verwachten we in ieder geval een sportieve reactie op die laatste set, alleen al voor de eer, om iets recht te zetten: je krijgt het niet cadeau! We gaan verdomme die handdoek niet gooien, hè. De knop omdraaien is een goed begin. En met de onvoorspelbaarheid die eigen is aan volleybal, weet je dan maar nooit … (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream & op Telenet / Proximus / VOO (Sport) en Sporza livestream

Agenda play-off-finale (best of 5):

Zaterdag 3 april, 20u30 Knack Roeselare - GREENYARD Maaseik : 1-3

Woensdag 7 april, 20u30 GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare : 0-3

Zaterdag 10 april, 20u30 Knack Roeselare - GREENYARD Maaseik : 3-0

Woensdag 14 april, 20u30 GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Eventueel:

Zaterdag 17 april, 20u30 Knack Roeselare - GREENYARD Maaseik

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments