Hout vasthouden

<p>Foto Patrick Martens</p>

Een overwinning tegen Knack Roeselare doet uiteraard altijd deugd. Deze driepunter brengt ons in de rangschikking weer naast elkaar (al blijven wij tweede), en er is dus nog geen reden om te gaan zweven. Het ging trouwens nog niet om de knikkers en het was bovendien duidelijk dat beide teams nog niet op de volle 100% acteerden.

Woensdagavond staan de laatste inhaalwedstrijden op het programma, en als alles naar wens blijft verlopen, beginnen zaterdag álle ploegen aan hun laatste twee speeldagen van 'de reguliere'. Tja, begin oktober waren we al bijzonder opgelucht dat de EuroMillions Volley League überhaupt mócht starten (in tegenstelling tot lagere reeksen of andere competities). En gezien de vele corona-afgelastingen in die eerste weken vreesden we toen zelfs dat we niet eens tot aan Kerstmis zouden geraken … Maar het einde van de eerste competitiefase is dus wel degelijk in zicht. Al blijven we hout vasthouden.

GREENYARD Maaseik ontvangt woensdagavond Waremme/Borgworm dat zich dit weekend alweer als een duivel weerde tegen Menen. De 2-1 had echter veel krachten gekost en als je Menen tot een 5e set laat komen, weet je hoe laat het is: Menen won ook zijn vijfde tiebreak van dit seizoen. Waremme blijft dus laatste, ook al scoren Predius en Abinet aan de lopende band (7 en 8 in het lijstje van de topscorers), ook al heeft Young Red Dragon Samuel Fafchamps (nog net geen 20) al 26 aces op zijn teller, wat méér is dan eender wie anders in deze competitie, en ook al horen en lezen we veel goeds over die andere Young Red Dragon Martin Perin (amper 18) met 60% perfecte recepties op de libero.

De spelers van Sacha Koulberg zullen allicht ook in de STEENGOED Arena enthousiast het vuur uit hun sloffen knokken. Voor óns team komt het er nu vooral op aan om nuchter en bij de pinken te blijven, voor het geval Knack toch nog ergens een steek laat vallen. We staan nu gelijk met Roeselare dat woensdag een uurtje eerder dan wij begint aan zijn wedstrijd bij the kings of the tiebreak Menen, en je weet maar nooit wat dáár gebeurt, al speelt Menen wellicht nog altijd zonder rookie Rotty en uiteraard zonder publiek, wat daar toch wel een slok op de borrel scheelt. (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream

Agenda

Woensdag 13 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

Zaterdag 16 januari, 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 23 januari, 20u30 BDO Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 30 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst (1/2 BK-België)

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be