Hoor wie klopt daar, kind'ren…

<p>Foto IV Photography</p>

Op de eerste woensdagen van december barst de Champions League los. Wat voor lekkers zal de Sint ons dan brengen? Misschien mogen we ons vergapen aan Victor Poletaev, 'monster of the vertical jump', de nieuwe wonderboy van het Russische volleybal? Deze linkshandige opposite is 'slechts' 1m98 groot maar tipt met gemak 3m65 (!) aan en blokt dus met zijn navel, of het scheelt niet veel… Poletaev was in de play-offs van de Russische competitie dé gesel voor het 'almachtige' Zenith KAZAN (met o.a. de grillige maar o zo talentrijke Fransman Earvin N'Gapeth).

En zo kwam het dat Kazan in april-mei niet alleen een ietsje verrassend de Champions League verloor (van het Italiaanse Cucine Lube CIVITANOVA met ex-Knack Stijn D'Hulst) maar ook minstens even verrassend het Russische kampioenschap uit handen gaf (tegen Kuzbass KEMEROVO met de hogergenoemde Victor Poletaev).

Daarmee hebben we meteen al drie absolute topploegen genoemd die in Cup I zitten, als potentiële tegenstanders voor GREENYARD Maaseik. En die twee andere teams in Cup I? Hou je goed vast: Sir Colussi Sicoma PERUGIA met zijn nieuwe coach Vital Heynen, nu al door insiders getipt als komend Italiaans kampioen en Champions League-winnaar, en tot slot de Poolse kampioen Zaksa KEDZIERZYN-KOZLE met Sam Deroo en een handvol Poolse wereldkampioenen.

Eén van die vijf allerbeste teams van Europa komt komende winter dus naar de STEENGOED Arena. En voor elk van die vijf valt wel iets speciaals te zeggen: knokken tegen 'onze' Vital? Of tegen 'onze' Kamil Rychlicki die na zijn sterk jaar bij Ravenna een transfer naar topteam Civitanova heeft versierd? Of tegen Sam Deroo die hier vorig jaar al eens verrassend onderuitging tegen een beresterk Maaseik? Tegen N'Gapeth en co? Of tegen springwonder Poletaev? Niet te missen, eigenlijk, geen enkele van de 5…

Maar… Eerlijk? Tot vandaag ging bij uw dienaar nog geen belletje rinkelen bij de naam Kemerovo. Even googelen: mensenlief, dat ligt helemaal aan de andere kant van de wereld, drie keer verder dan Moskou, zelfs nog een heel eind voorbij Novosibirsk, haast in Mongolië! Met de auto ben je 72 uur onderweg, non-stop. Of zowat tien uur vliegen, in het allerbeste geval. (Op die tijd ben je ook aan de andere kant van Canada…) Tja, we waren van plan om dit seizoen eindelijk eens mee op verplaatsing te gaan in de Champions League, maar Kemerovo??? Poletaev kan me wat! Tijdens de loting op 25 oktober prevelen we dus met z'n allen een schietgebedje…

In een volgende post vertellen we over onze andere mogelijke tegenstanders, uit Cup II en/of Cup IV. (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be