Het is wat het is …

<p>Foto Dick Demey</p>

Heb je na Achel-Maaseik de commentaren van de twee coaches gehoord of gelezen? Eensgezind blij en dankbaar dat überhaupt gespeeld mócht worden: streng maar correct georganiseerd. En ja, het is vreemd, zo'n uitgedund publiek, allemaal maskers op, véél stiller dan anders. Jan Meertens (Tectum Achel) wees erop dat in Nederland géén publiek toegelaten is, dat we dus tevreden moeten zijn met wat we hebben: "Het is wat het is …"

Zondagavond is het ónze beurt om voor het eerst een coronaproof evenement te organiseren. Reken maar dat dit ons secretariaat en onze vrijwillige medewerkers heel wat hoofdbrekens kost! Samen met onze preventieadviseur en in goed overleg met de Stad Maaseik en het Vlaamse Sportministerie kon VC GREENYARD Maaseik een gedetailleerd CIRM-draaiboek (COVID Infrastructure Risk Model) opstellen dat groen licht kreeg. De grootte van onze STEENGOED Arena is uiteraard een troef!

Zondag ontvangen we dus Lindemans Aalst: zondag, niet zaterdag. Dát lesje hadden we vorig jaar geleerd. Toen kregen we Aalst zaterdags over de vloer als afsluiter van een buitensporig drukke november- en decemberperiode. Ons team had op donderdagavond diep in het Poolse binnenland nog een CL-wedstrijd gespeeld. Iedereen snakte naar de winterstop en onze mannen waren na het inkloppen al compleet choco. Aalst – altijd gretig als het naar hier komt – rook zijn kans en greep ze. Ons team werd die avond niet echt op zijn waarde geklopt maar ach, "in de play-offs kunnen we dat nog rechtzetten" … In maart kwam ons dat echter duur te staan …

Nu zondag zouden we dus een sportieve revanche nemen, dát was het plan: die extra rustdag na de dubbele CL-opdracht in Zwitserland moest volstaan. Maar iedereen weet intussen hoe het ginds is afgelopen. Minder dan 5 minuten na het eerste fluitsignaal was het over en uit voor Pieter. Nu, één speler vervangen, tot daar. Zomaar ineens twéé geblesseerde middenmannen vervangen, dat staat nérgens in het draaiboek. Zondag wordt het dus opnieuw behelpen met de middelen die we hebben: veel goede wil, vechtlust en de broodnodige steun van onze supporters! "Het is wat het is …"

Net zoals GREENYARD Maaseik is ook Lindemans Aalst weer wat vertimmerd. Ontnuchtering op de eerste speeldag: terwijl wij de lastige verplaatsing naar Achel tot een goed einde brachten, kreeg Aalst in eigen huis een dzjoef van Menen dat nochtans óók af te rekenen had met een heel vreemd spelerstekort. Menen is echter een zorg voor later: eerst moeten we op een vrij ongelegen moment de arena in tegen Aalst dat er alles aan zal doen om hier opnieuw (veel) punten te pakken!

Zondag begint de wedstrijd om 19 uur, maar kom zeker op tijd! Vóór onze eerste thuiswedstrijd vindt namelijk een heel korte voorstelling van ons nieuwe team plaats.

Kom op tijd en mét mondmasker. Volg voorbeeldig de instructies van onze crew: ze zijn er niet om iemand te pesten, maar louter voor onze en jouw eigen veiligheid. Voel je je vooraf wat ziekjes? Blijf dan liever thuis! Als iedereen doet wat moet, gaan we uiteindelijk toch nog een boeiend seizoen tegemoet! (PiP)

 

Agenda

Zondag 11 oktober, 19u00 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 17 oktober, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zondag 25 oktober, 15u00 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden enkel toegankelijk voor onze sponsoren, abonnees en leden.

 

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments