Het gevaar heet Wendt: Jhon Wendt

Woensdagavond is het weer Europees feest in de STEENGOED Arena. In de terugwedstrijd voor de achtste finales van de CEV-cup komt Lindaren AMRISWIL zijn sterkste troeven uitspelen om revanche te nemen voor de 2-3 nederlaag die we hen twee weken geleden in Zwitserland aansmeerden.

Met Björn Höhne heeft de Zwitserse landskampioen slechts één bekende in zijn rangen. De nu 31-jarige Duitser droeg in het seizoen 2014-15 het NOLIKO-shirt. Hij vormt de stabiele factor in de receptie bij de blauw-witten, maar hun belangrijkste troef heet Jhon Wendt. Hoofdaanvaller, 1m98 groot. Van zijn naam kan je het niet aflezen, maar hij is Fransman. Voluit heet hij Jhon Wendt Soane Patita Vaimua en hij is geboren in Nieuw-Caledonië, een Frans eiland 1500 kilometer ten oosten van Australië. Liefst 16.000 kilometer verwijderd van Parijs.

Al op zijn 17e zat hij op de volleybalschool in Parijs en met de nationale ploeg speelde hij in 2011 de finale van het EK voor juniores. Zijn carrière als prof begon in Frankrijk bij Cannes en Narbonne. Bij dat laatste team was hij in 2015 één seizoen lang in ploegmaat van… Sakis Protopsaltis en Miquel Angel Fornes. Juist, ja. Twee van onze spelers dit seizoen.

Hun wegen scheidden: die van Wendt leidden naar Lindemans Aalst, Turkije, Rusland en zelfs Japan. Dit jaar vormt hij het speerpunt van Amriswil: in de heenwedstrijd tegen GREENYARD Maaseik kreeg hij 61 van de 127 aanvallen achter zijn naam. Eén bal op twee ging dus naar hem en de helft van die ballen scoorde hij ook.

Wendt is dus een betrouwbare kracht, zeker volgens de 21-jarige spelverdeler Fabrice Egger. Die vervangt al het hele seizoen de ervaren eerste passeur Dima Filippov, een Griek met een verleden bij topclubs als Olympiakos, PAOK Saloniki en Jastrzebski Wegiel.

Egger leverde een prima prestatie af in de heenwedstrijd, maar mogelijk moet hij woensdag de plaats ruimen voor Filippov. Die maakte zaterdag een voorzichtig heroptreden na vijf weken afwezigheid door een blessure.

Zijn plaats in de lappenmand werd ingenomen door de Egyptische hoekaanvalller Eid Abouelsoud. Coach Pichette, een Canadees, heeft de laatste maanden dus veel moeten puzzelen, maar een ding toonden zijn spelers in elke match: vechtlust.

Aan onze jongens om vanaf het eerste punt die Zwitserse weerstand in de kiem te smoren. Om door te stoten naar de volgende ronde in de CEV-cup geldt maar één opdracht: gewoon winnen met 3-0, 3-1 of 3-2. Verlies met 2-3 biedt ook nog perspectieven, want dan volgt een Golden Set.

Bij kwalificatie komt GREENYARD Maaseik in de zogeheten play-off-ronde van de CEV-cup. Daarin krijgt het dan in januari te maken met Ceske Budejovice, de Tsjechische bekerhouder. Die schakelde met Schönenwerd ook een Zwitserse tegenstander uit: eerst uit met 1-3, dinsdag thuis met 3-2.

 

Agenda

Woensdag 14 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindaren Volley AMRISWIL (SUI) (1/8 CEV) (heen 3-2)

Zaterdag 17 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BvB)

Zaterdag 7 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments