Het enige wat nu telt, is Menen!

<p>foto Bart Vandenbroucke</p>

Mooie, spannende wedstrijd en puik weerwerk, daar in Sint-Petersburg. Dat doet meteen dromen van een nieuwe knalprestatie als die Russen volgende week een acute aanval van claustrofobie beleven in de – naar hún normen – kleine hal van Maaseik. (Die mannen geloven nooit waar wij zaterdag aan de slag moeten …) Dit gezegd zijnde: van nu tot zondagochtend willen we niets meer lezen of horen van ZENIT, CEV, terugwedstrijd, Europa, halve finale, Sint-Petersburg, ... Zelfs dromen is verboden. Het enige wat nú telt, is Decospan Menen, ginds in de Vauban …

Zaterdag begint immers de Champions Final Four. Terwijl kersvers bekerwinnaar Roeselare gastheer speelt voor Haasrode-Leuven, start GREENYARD Maaseik in Menen.

Met de start van de Champions Final Four begint de jacht op de kampioenstitel écht. De wedstrijd in Menen – sowieso altijd risky business – is meteen een sleutelwedstrijd in deze minicompetitie die erg kort is om een eventuele uitschuiver nog te kunnen rechtzetten. Bovendien staat niet alleen het ticket voor de best of five op het spel, maar ook de poleposition.

In die optiek lijkt er nauwelijks een slechtere voorbereiding denkbaar dan de voorbije dagen: een zware off-day in de bekerfinale, gevolgd door twee eindeloos lange reizen van in totaal ruim 30 uur. Tussendoor een verbeten bevochten viersetter, tjokvol adrenaline, die uiteindelijk uitmondt in de diepe teleurstelling van de op een haartje gemiste stunt. Daarna allicht een slapeloze nacht en vóór 4 uur eruit om uit te checken … (In het beste geval spoelen onze 'wrakken' vlak voor het donker aan in Maaseik.)

Menen beschikt over zijn beste team in jaren, en reken maar dat Frank Depestele zijn spelers op scherp heeft gezet, voor zover dat nog nodig was: terwijl iedereen nog bezig was met plaatsen 1, 2, 4 en 5 in de reguliere, stond Menen al lang gebeiteld op 3. Menen heeft een maand lang gefocust op deze openingsdag – in eigen Hel – van deze Final 4: hún sleutelwedstrijd van het jaar, want ook zij willen naar die grote finale! Menen is er klaar voor, meer dan ooit, en … ze hébben ons dit seizoen al eens te grazen genomen, vlak voor onze avonturen op Gran Canaria! Het zal er voor GREENYARD Maaseik zaterdag écht op aankomen om kloek, fit, gefocust en hongerig te starten én … opnieuw dat beste volleybal te tonen. (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream

Agenda

Zaterdag 27 februari, 19u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 3 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Zenit Saint Petersburg (RUS) (1/2 CEV)

Zondag 7 maart, 18u00 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 10 maart, 20u30 BDO Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 13 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven

Zaterdag 20 maart, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 27 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden NIET toegankelijk voor derden !!!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be