Het doek valt …

<p>Foto ZUPP</p>

Wat al enkele dagen in de lucht hing, werd gisteren bevestigd. De Belgische Volleybal Liga en de clubs raakten het eens over de definitieve stopzetting van de EuroMillions Volley League 2019-2020, zodat dit seizoen de geschiedenis zal ingaan als het jaar zonder kampioen.

Geen verjaardagskroon; wél een coronaverjaardag …

Eerlijk? Twee weken geleden had ik (net zoals massa's anderen) een 'much ado about nothing'-gevoel en de neiging om wat lacherig te doen over dat supergriepje en het reddende vuistje.

Twee weken later staat ons hele wereldbeeld op z'n kop. Terwijl wij bezig waren met onze 60e verjaardag (wat mezelf betreft blijkbaar met oogkleppen), woekerde het onheil voort, sneller dan exponentieel, sneller dan het verstand kan vatten, tot een hallucinante realiteit …

Normaal zouden dit weekend de play-offs beginnen: twee maanden champagnevolleybal en spanning om de wat lauwe 'reguliere' competitie snel te vergeten. Volleybal, een feest! Bovendien zou onze club in de week van 17 maart ook effectief een stevig verjaardagsfeestje bouwen.

De rauwe realiteit is intussen heel anders: géén feest, géén play-offs. Vandaag niet, volgende week niet en … volgende maand óók niet. Over en uit.

Het volleybalseizoen eindigt nú!

Na de ontkenningsfase en de 'dat kan toch niet waar zijn'-emoties volgen nuchterheid en logica: wie drie weken (of langer) niet traint, al die tijd in een oncomfortabele context leeft en continu akelig nieuws hoort, een zieke in huis heeft of eventueel zélf hondsziek wordt, kan drie of vier weken later niet vrolijk de knop omdraaien om in topvorm, fris en monter aan een serie beslissende topmatchen te beginnen.

Hoe houden profspelers zich heel die tijd trouwens bezig? En wat met buitenlandse profspelers die hier nauwelijks iets omhanden hebben, nog meer piekeren over gezin en familie op het thuisfront, en van oordeel zijn dat ze ginds meer nodig zijn dan hier?

Kop op!

Dit is uiteraard een enorme tegenvaller voor iedereen: onze en andere clubs, spelers, omkadering, supporters, sponsors, volleyballiefhebbers, … We beseffen goed dat er straks puin in allerlei soorten geruimd zal moeten worden. We vragen begrip en roepen iedereen op om de club binnenkort, als we opnieuw aan de slag gaan, niet in de steek te laten.

Vandaag gaan echter heel andere waarden voor, en dit voor onbepaalde tijd. Dit onheil zal weer overwaaien, al zal het diepe sporen achterlaten.

Probeer het gezond te houden, allemaal, en zorg goed voor elkaar. Zet je schrap. Dat geldt dubbel voor al diegenen waar ook hun business het hard te verduren krijgt. Veel moed!

We blijven je vanzelfsprekend op de hoogte houden van club- en volleybalnieuws en we zien elkaar (later dan gepland) ongetwijfeld terug! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments