Heruitzendingen …

<p>Foto Inge Vanminsel</p>

Het is Goede Vrijdag en dat is – met al het vereiste respect – een soort bijltjesdag, toch? Normaal zou vandaag Maaseik-Achel gespeeld worden, en elders in het land Aalst-Roeselare (of Roeselare-Aalst, dat weet ik niet meer, en ik zoek het niet op want het maakt geen bal meer uit). Na deze laatste wedstrijden in de EVL - Champions Final 4 zouden we de twee afvallers en vooral de twee finalisten voor de best of five kennen. En zondag, op Paasdag, zouden we in de beste traditie op het puntje van onze stoel zitten om Parijs-Roubaix te volgen: lekker stoffig of uiteindelijk toch nog nat en slijkerig?

Het blijft onwezenlijk maar we zijn intussen al ruim een maand bezig met heel andere dingen, met wat écht telt: in ons kot blijven, overleven en erop toezien dat al wie ons dierbaar is óók voorzichtig en vooral gezond blijft. Het is een down-to-earth ervaring waarmee we voorlopig nog niet klaar zijn. In het beste geval wordt dit een verhaal dat we later met belerend en bezwerend vingertje zullen vertellen aan onze kleinkinderen en achterkleinkinderen. Zoals we zélf onwaarschijnlijke verhalen over de oorlogstijd moesten aanhoren van onze grootouders.

Onwezenlijk is ook dat we ondanks schrijnende toestanden (niet in Verweggistan maar in onze eigen straat, eigen familie, eigen vriendenkring, eigen club) toch de moed moeten bijeenrapen om nu al aan het najaar te denken, aan het komende seizoen. Want alles of bijna alles komt uiteindelijk toch wel weer goed, zeker? Daar moeten we tenminste van uitgaan, anders houdt alles op ...

Ook wij zijn intussen bezig met de troepenschouw: met welke spelers willen we straks voort, welke spelers willen met óns voort, wie willen we er graag bij en wat zegt de portemonnee? Daar wordt ondanks de quarantaine voor gezorgd, en zodra wij meer weten, klimmen we weer in onze pen.

Sportjournalisten zitten in een zwart gat: geen koers, geen voetbal. Zo groot is het gemis dat een virtuele Ronde van Vlaanderen wordt gefietst (met succes) of een oude Parijs-Roubaix opnieuw op ons wordt losgelaten. Moet ook kunnen in volleybal! Zelf zijn we kandidaat voor heruitzendingen van de play-offs van vorig jaar (of van het jaar ervoor). In Roeselare zullen ze allicht meer voelen voor de bekerfinale van februari. Of die van vorig jaar. Of die van het jaar ervoor. Of … Ik begin dat spektakel precies toch wel een beetje te missen …

Blijf voorzichtig, beste mensen! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be