Helaas geen finale BvB. Succes aan de finalisten…

<p>Foto Patrcik Martens</p>

Op de laatste zaterdag van november stond VC GREENYARD Maaseik voor een aartsmoeilijke opdracht. Om de finale van de beker van België te halen moest het met 0-3 of 1-3 gaan winnen op het veld van Roeselare om daarna ook nog de Golden Set te pakken. Een helse klus nadat er in de heen wedstrijd met 3-1 verloren werd.

De thuisploeg startte het best. Coolman en Verhanneman aan het kanon en 6-2. Maaseik had het moeilijk om het juiste ritme te vinden in Schiervelde en dat bleef zich vertalen in de score: over 13-7 ging het naar 21-14. Jelte Maan deed de nodige pep-talk bij een time-out van Roeselare in het slot van de eerste set maar de hulp kwam te laat. Het enige setje dat Maaseik ‘mocht’ verliezen werd verloren met 25-20.

De Maaslanders stonden nog meer met de rug tegen de muur dan bij het begin van de wedstrijd, en dat vertaalde zich (eindelijk) naar het plein. Over 2-6 werd de voorsprong gelijk uitgebouwd naar 6-11 en 13-17. Maar zoals we uit die vele en vele klassiekers weten ben je nooit klaar tot de set gespeeld is. De blauwhemden knokten terug naar 16-18 waarop coach Banks het opnieuw op zijn heupen kreeg. Hij gaf zijn team de juiste info mee waarop de set uiteindelijk gewonnen werd met 22-25. Nog 3 sets winnen zonder er zelf één te verliezen was de opdracht.

Set 3 begon gelijkopgaand bij 4-4. Roeselare liep daarop uit naar 11-7 maar nadat de Maaseiekenaren een rode muur optrokken tegen hoofdaanvaller Tuerlinckx stond was de kloof zo goed als gedicht, 11-10. Diezelfde Tuerlinckx was er niet mee gediend en zorgde er op zijn eentje voor dat de kloof terugkwam, en zelfs nog groter werd: 16-11. Het was nu of nooit voor Maaseik. Enkele knappe set-ups van de Maaseikse setter strooide nog voor verwarring in het thuiskamp, maar niet genoeg om de kloof opnieuw te dichten. Roeselare won de derde set met 25-20 en mocht zich opmaken voor het Sportpaleis.

Aan het verdict viel niets meer te veranderen, maar de wedstrijd was daarmee nog niet gespeeld. Roeselare gooide een onuitgegeven opstelling het terrein op en bij Maaseik was de teleurstelling natuurlijk groot. De vierde set werd er daardoor ook een om snel te vergeten. De tweede opposite van de blauwhemden, Norman, scoorde aan de lopende band: over 9-5 klopte hij ook de 14-10 op de bordjes. De Maaslanders lieten het allemaal maar gebeuren en zo kabbelde de set verder naar 22-16. Eindstand: 25-20.

Geen bekerfinale voor VC GREENYARD Maaseik in 2020, dat is het harde verdict van de bekercampagne van dit seizoen. Voor het tweede jaar op rij kruisten we de degens met Roeselare en opnieuw moesten we de duimen leggen. Jammer, maar helaas. Maar er is natuurlijk op het einde van het seizoen nog een trofee te verdienen!