Heel wat exen op bezoek…

<p>Foto Lieve De Bleser</p>

Voordat uw fantasie op hol slaat: we hebben het wel degelijk over volleybal. Dit is een familieclub en eventueel 'gestoei' met exen blijft beperkt tot de volleybalcontext. Laat dat duidelijk zijn.

Een heel drukke maand is gestart. Een halve finale voor de Beker bestaat uit twee delen, en het resultaat van de eerste ontmoeting kan helpen (of net niet) maar is niet beslissend. Even omkijken naar de maand mei leert dat thuisvoordeel ook in Schiervelde relatief is. Vanaf zondag hebben we een hele week om te bekijken hoe we ginds dingen kunnen rechtzetten. Maar éérst moet de focus volledig naar het bezoek van BDO Haasrode Leuven, nu zaterdagavond.

BDO Haasrode Leuven stuntte gisteravond voor de Beker in Aalst, en brengt zaterdag een bonte verzameling ex-spelers mee naar de STEENGOED Arena. Al die exen hebben wel hun eigen reden om hun ex-club eens stevig te kietelen. (Of het bloed onder de nagels vandaan te pitsen?)

Seppe Baetens stond een half jaar geleden, toen we onze recentste landstitel veroverden, nog in ons rode shirt op het terrein. Reken maar dat hij zaterdag wil bewijzen dat ie dat nog altijd zou kunnen. Berre Peters, puur Maaslands talent, kennen we vanuit onze eigen jeugdopleiding. Hij combineert nu studies en volleybal in Leuven, en zit ook al bij de ruime kern van de Red Dragons. Wie weet wil hij later opnieuw dat GREENYARD-shirt? Zaterdag toont hij dat ie dat waard is.

In een verder verleden – al zowat 10 jaar geleden – speelde ook Gert Van Walle bij ons. Gert bereikt na omzwervingen in het buitenland stilaan de herfst van zijn loopbaan. Tenminste, dat had je gedacht, maar in de EuroMillions-statistiekjes prijkt hij met grote voorsprong als best server: 20 aces in 26 sets, asjeblieft. En ook bij de best scorers is hij nog altijd top-5. Ook Lienert Cosemans kwam jaren geleden heel even piepen in Maaseik, maar dat verhaal ging toen net niet door. Intussen is de nog maar 26-jarige dubbele meter ook al 3de set-up van de Red Dragons.

Dat zijn al vier kanjers met een Maaseik-verleden, en er zitten ginds heus nog meer prima spelers, te veel om hier op te sommen. Zoals de competitie momenteel evolueert, lijkt BDO Haasrode Leuven uitgesproken kandidaat voor de Final Four en nu ook voor de Bekerfinale. Alleszins een team dat élke 'grote' club het vuur aan de schenen wil/kan leggen. Dat mocht Aalst alvast ondervinden! We zijn gewaarschuwd.

O ja. Twee exen die hier zaterdagavond wellicht óók opduiken, zijn Brecht Van Kerckhove en good old Fons Vranken: twee vakmannen die ons huis door en door kennen, momenteel allebei aan de slag bij … BDO Haasrode-Leuven! (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 23 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven

Zaterdag 30 november, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (1/2 BK-België)

Woensdag 4 december, 15u30 Halkbank ANKARA (TUR) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR)

Zondag 8 december, 14u00 VBC Waremme - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 11 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Zenit KAZAN (RUS) (CHL-LR)

Vrijdag 13 december, 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be