Halve finale BvB lonkt voor VC GREENYARD Maaseik

<p>Foto Dick Demey</p>

Na Amigos Zoersel wachtte het jonge VH Leuven in de kwartfinales van de Belgische beker. Enkele weken terug maakte de rode garde van coach Banks al koelbloedig komaf met het jonge geweld van de Vlaams-Brabanders, maar dan in de reguliere competitie. Zou het in hun thuisarena ook zo simpel gaan?

De eerste set begon alvast veelbelovend. Na amper 10 minuten spelen had VC GREENYARD Maaseik de score van de thuisploeg al verdubbeld, 7-14 na een knap punt van Thys. De motor van de Maaslanders draaide op volle toeren waardoor Leuven het steeds lastiger kreeg. Einduitslag in de eerste beurt was 18-25.

Coach Banks bracht Baetens, die afgelopen zaterdag sterk speelde in de derby, ten koste van Maan in de tweede set. In tegenstelling tot de vorige set begon het jonge Leuven een stuk enthousiaster aan het tweede bedrijf. Maar halverwege de tweede set moest VHL de roodhemden toch laten gaan. Over 8-11 ging het naar 12-16 na een ace van de Estse Tammemaa. De laatste bal van de set ging tegen het canvas bij 16-25.

Ook in set 3 gingen de teams nek aan nek. VC GREENYARD Maaseik liet het gaspedaal even los en daar maakten de Leuvenaars gretig gebruik van. Er stond 11-11 te lezen na een ace van Pavelka. Wat de afgelopen set niet lukte voor de thuisploeg, lukte nu wel. VC GREENYARD Maaseik kreeg het zwaar dankzij onder meer een sterke Berre Peters (ex-Maaseik). Zo zwaar dat coach Banks bij 22-20 even aan de handrem moest trekken met een time-out. Zijn team stelde meteen orde op zaken en won uiteindelijk set drie met 23-25.

De poort naar de halve finale staat zo halfopen. Voordat de roodhemden de Leuvenaars opnieuw bekampen (woe 14/11 om 20u30 in de STEENGOED Arena) wacht er echter nog een belangrijke wedstrijd.

Zondag aanstaande wordt er een lange trip naar de Lange Munte in Kortrijk gemaakt. Daar wacht eeuwige rivaal Roeselare voor de, toch wel zeer late, supercup. De wedstrijd begint om 17u.

 

Agenda

Zondag 11 november om 17u00 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (Supercup @Kortrijk)

Woensdag 14 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Haasrode Leuven (1/4 BK-België)

Zaterdag 17 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Donderdag 22 november om 19u30 BERLIN Recycling Volleys (GER) - VC GREENYARD Maaseik (CHL - LR)

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be