Grensstadjes tegen elkaar (deel 3)

<p>Foto IV Photography</p>

Maaseik, Menen en Achel. En dan heb je ze wel gehad, die grensstadjes in de hoogste klasse van het volleybal? Wel, eum… Neen, eigenlijk nog niet…

Als je in Waremme (in Vlaanderen ook wel Borgworm genoemd) vanuit de sporthal noordwaarts stapt (door het centrum, richting Rukkelingen-Loon en Mechelen-Bovelingen, of all places), sta je na minder dan 4 km op de grens!

Door het prachtige, glooiende niemandsland van de Haspengouwse suikerbietenvelden (écht in the middle of nowhere) loopt inderdaad een bijzondere grens: de grens tussen de provincies Luik en Limburg, tussen Waals en Vlaams gewest, tegelijk ook de taalgrens.

Ook in Waremme hebben ze er (gelukkig) geen probleem mee om spelers "van over de grens" aan te trekken om hun team nog wat beter uit te bouwen: zo spelen er bijvoorbeeld de Limburgers Lienert Cosemans (set-up) en Joery Van der Velden (midden). Die tweede trainde een tijd geleden nog met onze A mee, als belofte van onze B-ploeg.

Een speciaal team, dit Waremme. Het won in de heenronde ocharme 1 match (één!) en leek samen met Guibertin het kneusje te worden. In de terugronde draaien "de WaWa's" echter als nooit tevoren: Waremme is het enige team dat in de terugronde nog niet verloren heeft! Onder meer Menen en Aalst moesten al op de knieën… Dat komt vooral door voortreffelijk werk van libero Gatineau, opposite Abinet en servicekanon Predius. Volgens de individuele rankings van de Euromillions Volley League zijn dat de beste receptiespeler, de beste scorer en de op vier na beste server van de hele competitie...

Waremme beleeft dus een hoogconjunctuur, een winningmood, met meer goesting om te winnen dan schrik om te verliezen (hún woorden). Waremme is allicht ook gemotiveerd om ex-ploegmaat Elias Thys een poepje te laten ruiken én is het gewoon om op zondagnamiddag te spelen! Redenen genoeg voor GREENYARD Maaseik om gefocust naar deze ongewone namiddagmatch toe te leven! Een andere goede reden: 3 punten tegen Waremme is de kortst mogelijke weg naar de play-offs!

 

Restaurantdag!

GREENYARD Maaseik speelt deze wedstrijd niet zómaar op zondagnamiddag! Supporters kunnen zondag 17 februari een driedubbelslag slaan: voor of na de match smullen op de restaurantdag van onze jeugd, op die manier de jeugdwerking steunen én GRATIS een spannende en belangrijke pot volleybal meepikken! (Inschrijven voor de restaurantdag kan tot uiterlijk 13/2!)

En de andere teams? Roeselare en Aalst doen hun bekerfinale nog eens over: revanche maar vooral belangrijk met het oog op de 2 directe tickets voor de play-offs. En Achel kán bij Haasrode-Leuven een gigantische stap zetten richting ideale wereld: de veilige 6e plek… (PiP)

 

Agenda

Woensdag 13 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BERLIN Recycling Volleys (GER) - CHL-LR

Zondag 17 februari, 15u00 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

Woensdag 20 februari, 20u30 A. Van Pelt Zoersel - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 23 februari,     20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 27 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Trefl GDANSK (POL) - CHL-LR

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be