Grensstadjes tegen elkaar (deel 1) …

<p>Foto IV Photography</p>

Van de STEENGOED Arena in Maaseik tot het midden van de Pater Sangersbrug over de Maas, precies op de grens met Nederland: volgens Google Maps doe je te voet 22 minuten over die 1,7 km. Maar álles kan beter… Als je in Menen vertrekt aan sporthal Vauban (aka ‘de hel van Mjiende’) en de brug over de Leie neemt, ben je al na 1 km (of zelfs minder) in Frankrijk! Menen wint dus, tenminste wat afstand tot het buitenland aangaat…

Bij volleybalclub Par-ky Menen ontplofte vorige week een bom: voorzitter Pierre Vandeputte kondigde onverwacht en een beetje bitter het einde van zijn voorzitterschap én van zijn sponsoring aan… Twintig jaar voorzitter en een heel belangrijke geldschieter: in Menen zitten ze even met de handen in het haar.

Het team dat haast elk jaar de play-offs speelt en dat in een goeie dag (vooral thuis) elke topploeg bibbergeld laat betalen, moet tegen het einde van dit seizoen een oplossing zien te vinden. In sommige media werd de begrafenis al geregeld, maar in Menen noemen ze dit héél voorbarig.

Was er een oorzakelijk verband? Feit is dat Par-ky Menen vorige zaterdag, in eigen hel nota bene, verrassend door de knieën ging tegen VBC Waremme!

Zaterdagavond komt grensploeg Par-ky Menen naar grensploeg GREENYARD Maaseik. Wij gaan ervan uit dat deze profs en semiprofs de dubbele optater intussen verteerd hebben, en dat ze weer helemaal opgeladen zijn om het team (en zichzelf!) nadrukkelijk in the picture te spelen. Een kat in het nauw kan heel gemeen uit de hoek komen… Wat ons eigen team betreft, valt nog te bezien hoe onze spelers hun ongewone down-to-earth ervaring in Gdansk verwerkt hebben.

En de concurrentie? Lindemans Aalst ontvangt hekkensluiter Axis Guibertin; Knack Roeselare krijgt BDO Haasrode-Leuven over de vloer. En Tectum Achel (dat vorige zaterdag een erg sterke eerste set speelde tegen Aalst en enthousiast droomt van een stunt tegen Maaseik, komende woensdag) doet er goed aan om nu eerst en vooral te focussen op de trip naar Waremme: kwestie van dat uitstekende klassement definitief veilig te stellen! (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 19 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Par-Ky Menen

Woensdag 23 januari om 20u30 Tectum Avoc Achel - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 26 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin

Woensdag 30 januari om 18u00 PGE Skra BELCHATOW (POL) - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 6 februari om 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be