GREENYARD Maaseik wel degelijk naar de finale!

<p>Foto IV Photography</p>

Vóór de kraker van zaterdagavond (Maaseik-Roeselare) hadden we – met nog twee wedstrijden te gaan – nog één schamel puntje nodig om de finale van de play-offs veilig te stellen. Moest simpelweg kunnen!

Toen wat later op die avond bleek dat we tegen ons blauwe zwarte beest Knack Roeselare niks, maar dan ook helemaal niks uit het vuur hadden kunnen slepen, was het alsof we van onze roze wolk regelrecht naar de hel waren gedonderd.

Opeens leek het alsof we in extremis zelfs de finale nog konden missen. In die consternatie zag zowat iedereen over het hoofd dat het ene gewonnen setje van zaterdagavond – in combinatie met het ene verliessetje van Aalst – wel degelijk een verschil maakt: de kaarten zijn een ietsje herschikt.

Zelfs in het absolute worst-casescenario voor de laatste speeldag (Menen-Maaseik 3-0 en Roeselare-Aalst 0-3) kan Aalst zich in de eindstand nog maximaal tot op gelijke hoogte met Maaseik hijsen (beide 10 punten, 3 gewonnen wedstrijden, 12 gewonnen sets, 11 verloren sets). In dat geval is (volgens artikel 3.7 van het competitiereglement) het resultaat van de onderlinge confrontaties beslissend. En vermits wij thuis én in Aalst hebben gewonnen, is dat tweede finaleticket sowieso voor óns!

Het blijft een schrale troost na het verlies van zaterdagavond, maar het is tegelijk toch ook wel een geruststelling. Evenzeer moeten we komende vrijdag opnieuw resoluut voor de volle buit gaan in Menen, met het oog op poleposition. Want je weet maar nooit of Aalst louter voor de eer nog gaat stunten in Roeselare! En zoals op alle fronten al herhaaldelijk gewaarschuwd: "Cashen doe je pas op het einde van de rit!" (PiP)

 

Agenda

Vrijdag 19 april, 20u30 Par-Ky Menen - VC GREENYARD Maaseik

 

Finales

Zaterdag 27 april, 20u30 PO-Finale 1

Woensdag 1 mei, 20u30 PO-Finale 2

Zaterdag 4 mei, 20u30 PO-Finale 3

Woensdag 8 mei, 20u30 PO-Finale 4 (eventueel)

Zaterdag 11 mei, 20u30 PO-Finale 5 (eventueel)

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be