Nieuws

Wedstrijd tegen Achel … óók uitgesteld

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Het begon met de match van dinsdag 11 januari in Warschau: die werd uitgesteld tot midden februari. Daarna werd de match van zaterdag 15 januari in Roeselare uitgesteld tot de woensdag erna. Even later werden overigens alle andere competitiewedstrijden van die speeldag uitgesteld. Intussen is ook onze verschoven wedstrijd tegen Roeselare opnieuw uitgesteld tot nader te bepalen datum.

En nu komt ook de wedstrijd van komende zaterdag 22 januari tegen Achel terecht in het emmertje met afgelaste wedstrijden. We proberen de moed erin te houden …

 

Agenda

Woensdag 26 januari, 17u00 Dinamo Moscow (RUS) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-R4 L4)

Zaterdag 29 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 5 februari, 20u30 BDO Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Dinsdag 8 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Ziraat Bankasi Ankara (TUR) (CHL-R4 L5)

Zaterdag 12 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

 

Over die kleine pink …

"Kunnen uw vingers praten" (gevolgd door vijf vraagtekens), stuurde een Maaseik-supporter me deze week in pb. Het duurde een paar seconden voor mijn euro viel, maar de dame verwees natuurlijk naar de slotzin van mijn vorige nieuwsbrief ("Knutselen"): "Mijn kleine pink fluistert me toe dat het ook dit seizoen een stevig potje knutselen zal worden om de hele kalender af te werken ..." Jawel, …

Jawel, ik heb inderdaad een vaste verbinding (!) met mijn pink die het overigens meestal bij het rechte eind heeft. Aandachtige lezers met een benijdenswaardig geheugen herinneren zich misschien nog dat dit kleine ding me vlak voor het seizoen toefluisterde "dat het een pittig seizoen wordt, en dat er – al vanaf de reguliere competitie – meer dan ooit gebatterd gaat moeten worden om de Final Four te halen". Twee weken later zei ie "dat Menen dit seizoen zelfs nóg sterker voor de dag gaat komen" ...

Knutselen

Een mens zou er nerveus van worden … Onze midweekwedstrijd in Warschau (voor de CEV Champions League) kon niet doorgaan omdat onze tegenstander Projekt Warszawa momenteel wordt geteisterd door … corona. OK, "het is wat het is": dan zou onze spelersgroep van de nood een deugd maken en zich wat uitgebreider voorbereiden op het toptreffen van komende zaterdag in Roeselare.

Maar terwijl een select groepje van onze supporters evenzeer in Warschau vertoefde (sport en cultuur, een winnende combinatie dankzij Goele Custers van De Reisboetiek; en ze hebben zich daar naar verluidt voorbeeldig gedragen), bereikte ons dinsdag het nieuws dat de o-mikron ook heeft toegeslagen bij de collega's van Knack Volley!

Het team van Roeselare is dus niet afgereisd naar Bulgarije, en ook Knack-Greenyard van komende zaterdag is afgelast. In de proppievolle volleybalkalender is gelukkig komende woensdag 19 januari nog een gaatje te bespeuren. Bij leven en welzijn – we wensen onze rivalen een spoedig en voorspoedig herstel! – beginnen we dan om 19 uur aan onze zoveelste ontmoeting.

Onverwachte wendingen: niet naar Warschau!

Als de wereld normaal zou draaien, zouden onze spelers en staf morgen (zondag) nog vóór de middag vertrekken om rond 17 uur in Warschau te landen en ginds dinsdagavond de derde wedstrijd in de CEV Champions League af te werken, tegen de Poolse topclub Projekt Warszawa.

Je hebt wellicht al in andere media vernomen dat corona daar alweer een stokje voor steekt: zowat de helft van onze tegenstanders heeft 'het' te pakken. Gisteren (vrijdag) werd druk heen en weer gecommuniceerd tussen CEV, Maaseik en Warschau. De wedstrijd werd afgelast, en de deal is dat Warschau midden februari, wanneer de terugwedstrijd in Maaseik geprogrammeerd staat, twéé avonden na elkaar in onze STEENGOED Arena speelt. De speeldata is vastgelegd op dinsdag 15 februari, 19.00 uur en woensdag 16 februari, 20.30 uur.

Hoop doet leven, en wij blijven hopen dat we tegen dan weer 'de kwaaie door' zijn en minstens een paar honderd supporters en andere liefhebbers mogen laten binnensijpelen in onze ruime en veilige hal. Duimen maar …

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be