GREENYARD Maaseik goed uit de startblokken

<p>Foto Dick Demey</p>

Zaterdag 16 maart was het zover. De eerste play-off wedstrijd van het seizoen kon van start gaan in de STEENGOED Arena. Tegenstander van dienst was Par-Ky Menen.

De grensbewoners kennen een seizoen met ups en downs maar konden af toe toch sterk uit de hoek komen. Vooral in hun eigen ‘hel’.

In de eerste set leek het erop dat ze die hel hadden meegebracht. De toch talrijk (voor een rit van 226 km) meegereisde supporters zagen hun spelers een dijk van een set spelen. Na een absolute kraker boog de thuisploeg bij 29-31.

Boog inderdaad want van kraken was geen sprake. Nadat er een 13-16 achterstand werd opgehaald maakten de jongens van coach Banks gelijk: 1-1 na een 25-20 overwinning in de tweede set.

Set drie en vier leken er te veel aan te zijn voor de West-Vlamingen. Ondanks de vele opslagmissers van de thuisploeg (20 over de hele wedstrijd) kon Menen de rug niet meer rechten. Set 3 eindigde op 25-20 terwijl de thuisploeg er in de 4de set nog een schepje bovenop deed bij 25-18.

Een eerste knappe overwinning voor de thuisploeg. Een overwinning die er ietsje vlotter kwam dankzij onze supporters maar zeker ook ons nieuw trommelaarsensemble.

In de stand staan we nu gelijk aan kop met Lindemans Aalst. De ajuinen wonnen met 3-1 van Roeselare.

De play-offs beloven spannender dan ooit te worden! (BrFr)