GREENYARD Maaseik aanwezig op OS Tokyo

Tien dagen lang hebben we al kunnen genieten van de Olympische Spelen: van succesvolle landgenoten zoals Wout Van Aert en Matthias Casse. Of van onze Belgische basketbalvrouwen en onze 3x3 basketmannen.

Het Belgische volleybal ontbreekt in Tokyo, maar toch niet helemaal: we hebben natuurlijk Vital Heynen, die als bondscoach met Polen op het allerhoogste aast. Hem liepen we tegen het lijf toen hij met zijn lange jongens toekwam in het olympisch dorp.

De start van het tornooi verliep minder rooskleurig voor zijn ‘Team Polska’. De wereldkampioen liet zich verrassen door Iran, waar onze spelverdeler Javad Karimi heel even eerste spelverdeler Marouf mocht komen aflossen. Datzelfde gebeurde in hun tweede wedstrijd, toen Iran met 3-0 won van Venezuela.

De Iraniërs leden daarna een eerste nederlaag tegen Canada, waar Jay Blankenau in dezelfde situatie verkeert als Javad: tweede spelverdeler. Voorlopig moet hij het stellen met invalbeurten tegen Italië (2-3 verlies), tegen Japan (1-3) en tegen Iran (3-1).

In de andere poule boekte Argentinië verrassend sterke resultaten, met 3-2 winst tegen Frankrijk, een nipte nederlaag met 2-3 tegen Brazilië en dan nog een 1-3 nederlaag tegen de Russen. In al die duels vervulde ex-Maaseikenaar Federico Pereyra de rol van tweede opposite: slechts af en toe mocht hij invallen.

En de laatste Maaseikenaar in het rijtje is Mitchell Stahl, die bij Team USA als middenblokker wel veel speelkansen krijgt. Onder meer tegen Frankrijk (3-0), Tunesië (3-1) en Rusland (1-3).

Tot daar de olympisch actieve spelers die ooit het shirt van Maaseik droegen. Maar er lopen nog veel meer bekenden rond: Stahl kruiste in de match tegen Brazilië de degens met Wallace de Souza, die in december in Las Palmas als hoofdaanvaller van Spor Toto Ankara nog 3-0 om de oren kreeg van onze kleppers.

Bij de Russen ontwaren we Kliuka van Zenit Sint-Petersburg en het duo Mikhailov-Volkov van Zenit Kazan. Bij de Italianen loopt onder meer spelverdeler Gianelli rond, met Trentino al een paar keer aan het werk in onze STEENGOED Arena. Ook de Fransen Earvin Ngapeth (ex-Kazan), Benjamin Toniutti (ex-Kedzierzyn) en Nicolas Le Goff (ex-BBSK Istanboel) waren al te gast in Maaseik.

Om maar te zeggen dat GREENYARD Maaseik elk jaar opnieuw volleybal op topniveau serveert aan zijn trouwe publiek. Publiek? Wat bedoelt u? Jawel, het is te hopen dat we inderdaad snel weer volk mogen verwelkomen in onze volleybaltempel. Afspraak in onze STEENGOED Arena vanaf oktober. Met spektakel op olympisch niveau.  (FVR)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments