GREENYARD Maaseik 2 jaar voort met kampioenenmaker Joel Banks

<p>Foto ZUPP</p>

Een bevriende en belangrijke Limburgse krant kopte een goede maand geleden een ietsje bezorgd dat Joel Banks nog niet had bijgetekend bij GREENYARD Maaseik. In menig Maaslands huishouden werden meteen wenkbrauwen gefronst, maar op het clubsecretariaat en bij coach Banks thuis wisten ze wel beter: de nodige gesprekken waren al gevoerd, de partijen waren het eens, het wederzijdse vertrouwen was en is groot, en dat contract zou vroeg of laat wel ondertekend geraken. (Dat was geen essentiële verplaatsing, dus …)

Voor wie er nog aan twijfelt: de handtekeningen staan intussen op papier. Joel Banks en GREENYARD Maaseik blijven alvast tot 2022 samenwerken!

Joel Banks kwam in de zomer van 2016 naar Maaseik om T2 te worden onder de Argentijn Daniel Castellani. In 2017 kreeg hij het vertrouwen van de club om de eindverantwoordelijkheid over te nemen. Joel dankte prompt met twee landstitels. En voor zichzelf sleepte hij en passant ook twee opeenvolgende individuele onderscheidingen als Coach van het Jaar in de wacht.

Wij snuffelden even opnieuw in het indrukwekkende curriculum van de 45-jarige Britse Belg of Belgische Brit. Joel studeerde Leisure Studies en Recreation Management aan Sheffield Hallam University. Hij was bovendien geen onaardige volleybalspeler, zo blijkt uit zijn selecties voor de Engelse nationale ploeg (1992-2000). In 1998 waagde hij de oversteek naar België, als profspeler bij achtereenvolgens Sparvoc Lanaken, Green Star Maldegem en Volharding Eisden Maasmechelen.

Volleybal was zijn leven en zijn ding, en dus werkte hij intussen als bezeten alle nuttige en nodige opleidingen af in Engeland, Nederland en België. Vanaf dan geraakt vermoedelijk alleen Joel Banks zélf nog wijs uit het overzichtje van de vele opdrachten die elkaar opvolgden en overlapten. Een kleine greep: van 2007 tot 2012 assistantcoach van de Britse nationale ploeg, en van 2010 tot 2012 combineert hij dit (met succes) met de functie van headcoach bij het Nederlandse Langhenkel Orion. Vanaf 2013 wordt hij een vertrouwd gezicht op de topvolleybalschool in Vilvoorde en in de staf van de Belgische jeugd- en herenselecties. En sinds vorige zomer combineert hij zijn functies bij GREENYARD Maaseik met die van headcoach van de Finse nationale ploeg.

GREENYARD Maaseik is bijzonder tevreden dat de boeiende en bloeiende samenwerking met het gedreven volleybalbeest Joel Banks een verlengstuk krijgt. Samen gaan we resoluut voor nieuwe successen! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments