Gouden Sterren tegen blauwe achtergrond in het 17e seizoen Champions League

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Aanstaande woensdag start NOLIKO Maaseik aan zijn 17e opeenvolgende campagne in de CEV Volleyball Champions League. Vorig seizoen is de formule grondig herschikt. Slechts 12 topploegen zijn rechtstreeks gekwalificeerd voor de poulefase, waaraan 20 teams in 5 poules deelnemen. De overige acht plaatsen worden toegewezen op basis van voorrondes in een knock-out systeem. Net zoals in het voetbal worden ook hier Europese topclubs beschermd in de loting.

Clubvoorzitter Mathy Raedschelders uit toch enkele bedenkingen bij deze nieuwe formule en dringt aan op een grondige evaluatie : “Uiteindelijk zullen we vaststellen dat 12 van de 20 deelnemende clubsin de poulefase uit slechts 4 landen komen: Italië, Turkije, Polen en Rusland. Toegegeven het zijn toplanden op vlak van volleybal, maar het vertekent de kaart van Europa, waar de overige 8 plaatsen moeten verdeeld worden tussen de overige 52 landen die zijn aangesloten bij de CEV, de Europese Volleybalbond”.

Technisch directeur Wout Wijsmans en hoofdcoach Joel Banks maken zich weinig begoochelingen in de ambities van NOLIKO Maaseik. Indien we doordringen tot de poulefase, dan treffen we 3 bijzonder sterke tegenstanders. De spelers zullen er een erezaak van maken om zich positief in de kijker te werken. De play off met 12 halen is zo goed als ondoenbaar. Maar dat neem niet weg dat we aantrekkelijke wedstrijden mogen verwachten bij de thuiswedstrijden in de STEENGOED Arena.

De laatste ‘hobbel’ naar de poulefase gaat opnieuw via de Nederlandse topclub Abiant Lycurgus Groningen, in het uiterste noorden van Nederland. Vorig seizoen kruisten we Europees ook al de degens tegen deze noorderbuur. De wedstrijd wordt gespeeld in het uitverkochte Alfa - College Sportcentrum van Groningen voor een uitzinnig publiek. De spelers vertrekken dinsdag, op woensdag gevolgd door een hele meute trouwe supporters.

Joel Banks geeft aan dat Groningen een harde noot is om te kraken: “2 jaar terug was ik coach van Orion Doetinchem. Daar ervaarde ik op welk een professionele wijze hun team gerund wordt. Zij maken van elke wedstrijd een evenement voor een uitzinnig publiek. Bovendien zetten zij jaar na jaar een stap voorwaarts op de internationale scène. We weten dus wat we moeten verwachten.” (jru)

 

Agenda

Woensdag 8 november, 19u00 Groningen (NED) - NOLIKO Maaseik (CHL - 3rd)

Zondag 12 november, 15u00 NOLIKO Maaseik - Groningen (NED) (CHL - 3rd)

Woensdag 15 november, 20u30 VBC Waremme - NOLIKO Maaseik (1/4 BK-België)

Zaterdag 18 november, om 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be