Goed begin van belangrijke maand december

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 1 december kwamen de Amigos uit Zoersel op bezoek in de STEENGOED Arena. De Antwerpenaren waren aan een voortreffelijk parcours bezig in de Euromillions Volley League. Dankzij enkele knappe overwinningen stonden ze op een vijfde plaats in het klassement.

Speciale gast was natuurlijk de goedheilig man die de jongste supporters voor de wedstrijd van het nodige snoepgoed voorzag. Hij gaf tevens ook de eerste opslag.

De bezoekers begonnen aan de wedstrijd met Luyten, Blondeel, Hofmans, Vleugels, Devriese, Van der Maat en libero Ribbens. Coach Banks pakte uit met enkele verrassingen. Wojcik hield Cox op de bank en Grozdanov stond meteen voor zijn vuurdoop. Verder startten Tammemaa, Maan, Blankenau, Baetens en libero Dronkers.

De eerste set verliep vlot voor de thuisploeg. Grozdanov vuurde enkele bommen af vanaf de servicelijn waardoor hij meteen in de harten van de Maaseik-supporters werd gesloten. Doorheen de set kwam Zoersel hier en daar eens piepen. Maar het overwicht dat de thuisploeg had in de eerst set woog toch het zwaarst door, 25-17.

In de volgende beurt werd dat overwicht alleen maar groter. Blankenau verdeelde het spel perfect waardoor de Zoerselse defensie vaak met knikkende knieën tussen de lijnen stond. Halverwege de set stond er al 13-5 te lezen, dit kon niet meer misgaan. Tammemaa en Wojcik scoorden vlot vanaf de servicelijn en zo liep set twee heel snel ten einde. Uitslag was maar liefst 25-9.

De vernedering in de tweede set zorgde voor een woedereactie bij de Antwerpenaren, een tactiek die bleek te werken. De thuisploeg kreeg het moeilijker waardoor er 7-7 verscheen. Peeters, star of the game in Waremme vorige week, was ingekomen ten koste van Maan en was vastberaden om opnieuw zijn kunnen te tonen. Zoersel kon lang gelijke tred houden tot dat die dekselse Peeters zijn goede ritme vond. Blankenau gooide de bal achteruit (met één hand!) waarop Peeters de bal in de straat joeg, 15-12. Toch kwamen de Amigos opnieuw opzetten en beleefde de STEENGOED Arena nog een spannende derde set, 21-22. Uiteindelijk trok Maaseik toch nog aan het langste eind en werd ook de derde set gewonnen, 25-23.

Een veelbelovend begin van december, wat een zeer belangrijke maand moet worden voor Maaseik. Met maar liefst 3(!) wedstrijden tegen Knack Roeselare, een thuiswedstrijd in de Champions League en nog een paar competitiewedstrijden is het alle hens aan dek voor coach Banks en zijn spelers.