Gevaarlijke trip naar Achel!

<p>Foto Patrick Martens</p>

De kop is eraf, het begin is gemaakt! De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen werd op een drafje, relatief moeiteloos, met 3-0 afgewerkt. Waremme kon op geen enkel moment de indruk wekken dat het wéér van dattum zou worden (namelijk ons voor een derde keer op rij in eigen huis verslaan).

Speaker Jos zorgde vóór de match voor wat slapstick door al onze spelers mét land van herkomst te verwelkomen in onze STEENGOED Arena. Nou, nou. Zo'n mengelmoesje aan nationaliteiten hadden we nog niet meegemaakt. (Nog een geluk dat ze niet allemaal hun eigen vlag hadden meegebracht, haha.) Héél anders wordt het overmorgen, zaterdag in Achel: ginds, in de kleine, oude sporthal, is het gewoon België en Nederland wat de koekoeksklok slaat.

Tectum Achel overleefde met vlag en wimpel zijn eerste jaar in de EuroMillions Volley League en knokte zowaar tot vlak voor het einde nog voor een Europees ticket. Hun enorme achterban zag dat het goed was, en de Noord-Limburgers willen méér! Het tweede jaar is altijd moeilijker, zegt het cliché, maar Achel heeft zich opnieuw verstandig versterkt. Dat was ook nodig, want ook Gent en Haasrode-Leuven lijken nog wat degelijker dan vorig seizoen. Zo zou het wel eens heftig druk kunnen worden, zo vlak achter 'de grote drie'. En nu er slechts acht (8) ploegen in competitie zijn, mag je niet eens veel steken laten vallen of die te mijden laatste plek hijgt in je nek…

Coach Jan Meertens behield zowat zijn volledige typeploeg (al zwaaiden good old Allan Van de Loo en Bart Janssen definitief af) en kreeg er nog een sterke receptie-hoek (Auke van de Kamp) en middenman (Thomas Koelewijn) bij. In Booischot werd Wout Van Dyck (broer van Ward) gehaald als nieuwe doublure voor Tim Verschueren. Een ruime en héél degelijke kern die het in een goede dag en met die dolle groen-witte aanhang élk team – óók het onze! – knap lastig kan maken. En reken maar dat ze géén cadeautjes geven. (Van cadeautjes gesproken: die 50 tickets tegen halve prijs zijn al lang de deur uit!)

Deze kortste verplaatsing van dit seizoen naar de Hel van het Noorden wordt géén klusje, géén walk in the park, maar allicht een spannende thriller. Supporteren voor GREENYARD Maaseik? Vertrek dan op tijd, want in Achel zit de sporthal al snel afgeladen vol! (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 19 oktober, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 23 oktober, 20u30 VC Syneton Duvel Puurs - VC GREENYRD Maaseik (1/8 BK-België)

Zaterdag 26 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 30 oktober, 20u30 Win: Guibertin/Waremme - VC GREENYARD Maaseik (1/4 BK-België)

Zaterdag 2 november, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be